Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:53 | 26 Σεπτεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σε φυσιολογικά επίπεδα η θερμοκρασία!

δημοσίευση στις 05/07/2021 11:21
Σε φυσιολογικά επίπεδα η θερμοκρασία!

Επανέρχεται σε κανονικές συνθήκες ο καιρός!

Αισθητή υποχώρηση παρουσίασε η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, ενισχυόμενο εμφανίζεται το Βοριαδάκι στα Ανατολικά της χώρας, ιδιαίτερα όμως στο Αιγαίο, παίρνοντας χαρακτηριστικά κλασικού μελτεμιού, το όποιο δροσίζει σημαντικά τα νησιά μας, τα oποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα ετοιμαζόντουσαν πυρετωδώς να υποδεχτούν τουρίστες. Έχουμε όμως, μια επικίνδυνη κυβέρνηση!

Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση, εντελώς φασιστικά, αποφάσισε να επιβάλει περεταίρω περιορισμούς στις ελευθερίες των ανθρώπων και.. να προχωρήσει σε εκβιαστικά μέτρα, ώστε να σπρώξει με το ζόρι τον κόσμο στα εμβόλια. Φυσικά τα μέτρα αυτά, το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο, καθώς ήδη προκαλούν οργή! Έχω την αίσθηση, ότι ένας νέος καύσωνας έρχεται... να κάψει τους πολιτικούς αυτή τη φορά!

Στα καιρικά όλα δείχνουν ότι το θερμόμετρο για τις επόμενες 10 ημέρες, θα βρίσκεται πέριξ των 32 με 35 βαθμών Κελσίου, ενώ δεν διαφαίνονται σημαντικές βροχές. Παρόλα αυτά, σε ορεινές περιοχές, αλλά κατά περίοδες και στα πεδινά της Θράκης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βροχές θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, έστω και κατά περιόδους. Το μελτεμάκι θα διατηρηθεί στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ, ενώ στα Ανατολικά ηπειρωτικά στα 5 μποφόρ.

Να έρθουμε σε μερικά ενδιαφέροντα νέα. Ιστορικό κύμα καύσωνα έπληξε τις προηγούμενες εβδομάδες, μεγάλο μέρος του πλανήτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο, βρέθηκε σε κλοιό πολύ θερμών αερίων μαζών, με το θερμόμετρο να προσεγγίζει στη Σιβηρία τους 48 βαθμούς και στον Καναδά τους 49.6 βαθμούς. Αυτά τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, είναι φυσιολογικά ή όχι; Δρομολογούνται με τη βοήθεια της τεχνολογίας;

Το Xalazi Tv έκανε ένα αφιέρωμα σε διάφορα καιρικά φαινόμενα, που παρουσιάζονται σε αρκετές περιοχές του πλανήτη. Για παράδειγμα στην Έρημο Σαχάρα, τρέχει ένα πρότζεκτ για να γίνει η έρημος κατοικήσιμη και να δεχτεί στο μέλλον, μετανάστες του κλίματος! Τους τελευταίους 2 μήνες, η έρημος έχει μετατραπεί σε απέραντη λιμνοθάλασσα! Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και για τον καύσωνα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης