Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:33 | 28 Νοεμβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Νέα Κακοκαιρία από Παρασκευή!

δημοσίευση στις 20/10/2021 14:02
Νέα Κακοκαιρία από Παρασκευή!

Αρκετά βροχέρο το φετινό φθινόπωρο!

Νέο κύμα κακοκαιρίας την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Η αλλαγή θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη θα προσπαθήσουν να ξεχυθούν προς τα νότια της ηπείρου. Καθώς ο ψυχρός αυτός αέρας θα συναντηθεί με τον θερμότερο της κεντρικής μεσογείου θα δημιουργήσει ψυχρό μέτωπο.

Από την Παρασκευή το χαμηλό βαρομετρικό που θα σχηματιστεί, θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά γεωγραφικά διαμερίσματα με βροχές και καταιγίδες. Η κακοκαιρία το Σάββατο θα πάει ανατολικότερα και θα επηρεάσει τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας. Από την ερχόμενη εβδομάδα βαραίνει περισσότερο ο καιρός καθώς δημιουργείται ένα νέο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό!

Το συγκριμένο σύστημα θα μας απασχολήσει αρκετά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου καθώς δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά. Όσων αφορά την μετέπειτα εξέλιξη, υπάρχουν ενδείξεις για έναν κρύο Νοέμβριο, ο οποίος θα φέρει και τα πρώτα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της χώρας μας, όπως προειδοποιεί ένα άλλος μετεωρολόγος, ο κ. Τακούδης.

Σύμφωνα με το Θεσσαλιώτη μετεωρολόγο, θα σχηματιστεί ένα τεράστιο χαμηλό μεταξύ Γροιλανδίας και Βρετανίας, το οποίο υπάρχει πιθανότητα να δώσει χιονοπτώσεις στο ξεκίνημα του Νοέμβρη στη χώρα μας!!! Γενικότερα, όλα δείχνουν ότι το φετινό φθινόπωρο ξεκίνησε φυσιολογικά, με αρκετές βροχές και... τα πρώτα κρύα! Αναλυτικές λεπτομέρειες θα δίνονται στο Radio Xalazi καθημερινά στις 23:00 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Κλείνοντας να δούμε και μια ενδιαφέρουσα μετεωρολογική είδηση. Το φαινόμενο La Nina αναπτύχθηκε και επεκτείνεται για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Κλίματος της NOAA. Το La Nina είναι ένα φυσικό ωκεάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο, που χαρακτηρίζεται από ψυχρότερες από το μέσο όρο θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας, στον Κεντρικό και Ανατολικό Ειρηνικό. Αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης