Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:35 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο ''Μπάλλος'' και η... εκμετάλλευσή του!

δημοσίευση στις 18/10/2021 10:02
Ο ''Μπάλλος'' και η... εκμετάλλευσή του!

Όχι σε περιοσριμούς για το αφήγημα: κλιματική αλλαγή!

Ο Μεσογειακός κυκλώνας ‘’ Μπαλλος’’ ολοκλήρωσε το πέρασμα του από τη χώρα μας, αφήνοντας πίσω του μερική αστάθεια και μικροδιαταραχές, οι οποίες θα δίνουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συννεφιές και σποραδικές βροχές, εδώ και εκεί, χωρίς κάποια αξιόλογη δυναμική. Τα προβλήματα, από το Medicane ‘’Μπαλλος’’, είναι πολλά και πλέον, η επόμενη μέρα βρίσκει τη χώρα σε φάση ανασυγκρότησης και επούλωσης πληγών.

Δυστυχώς όμως καθώς πλέον μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο, δεν υπάρχει χρόνος ώστε να επουλωθούν οι πληγές αυτής της σοβαρής κακοκαιρίας. Τα χαμηλά βαρομετρικά θα εμφανίζονται αρκετά συχνά, οπότε και τα προβλήματα θα αυξάνονται. Μια κακοκαιρία ακόμη, θα συναντήσουμε πολύ σύντομα μπροστά μας, καθώς από την Παρασκευή ο καιρός αλλάζει και πάλι με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Σίγουρα δεν μιλάμε για Μεσογειακό κυκλώνα, αλλά το έδαφος πλέον είναι κορεσμένο, οπότε και μια μέτριας εντάσεως βροχή, δεν αποκλείεται να προκαλεί προβλήματα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή από όλους. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ο κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση, θα πρέπει να ξεπεράσει τα… όρια! Με απαγορεύσεις κυκλοφορίας επειδή... βρέχει, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε!

Θα πρέπει λοιπόν να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας. Μετά την πανδημία, μην σπεύσετε να εκμεταλλευτείτε τα καιρικά φαινόμενα και την... υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, για να εφαρμόσετε νέα περιοριστικά μέτρα ελευθεριών του ανθρώπου. Και κυρίως, μην διανοηθείτε να εμπλέξετε το στράτευμα, στα μοχθηρά σχεδιά σας.

Το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής, δεν θα γίνει αφορμή και δεν θα το ανεχτεί ο Ελληνικός λαός, να γίνει αφορμή για νέα λοκ ντάουν και απαγορεύσεις. Το σκηνή είναι ήδη τεντωμένο, μην το σπάσετε! Ο καιρός θα κάνει τη δουλεία του όπως την ξέρει. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι υπεύθυνος για το εάν θα διαχύσει με το αυτοκίνητο του έναν χείμαρρο ή όχι! Οι πλημμύρες πάντα συνέβαιναν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.

Δεν είναι όμως δικαιολογία η ασφάλεια του πολίτη, για να τον κλείσετε… σπίτι του για πάντα, φυσικά για το καλό του. Εάν επεξεργάζεστε τέτοια σχεδία οι κυβερνήτες, να ξέρετε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία διάθεση να ακολουθήσει ο λαός αυτές τις πρακτικές. Σκεφτείτε λοιπόν σοβαρά εκεί στην κυβέρνηση, πως θέλετε να πορευτεί η κοινωνία από εδώ και πέρα!

Προηγούμενο Άρθρο:
Νέα Κακοκαιρία από Παρασκευή!
Επόμενο Άρθρο:
Πλησιάζει ο... ''Μπάλλος''
Διαβάστε επίσης