Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:25 | 02 Οκτωβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Με σκαμπανεβάσματα πάμε στο Μάιο!

δημοσίευση στις 27/04/2022 11:04
Με σκαμπανεβάσματα πάμε στο Μάιο!

Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχούλες!

Μετά από μια αρκετά χειμωνιάτικη εκδοχή των πρώτων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, ακολούθησε εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας από τη Μεγάλη Πέμπτη, με τον υδράργυρο πλέον να βρίσκεται καρφωμένος κοντά στους 28 βαθμούς, τοπικά και 29 βαθμούς. Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας ωστόσο τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 10 βαθμούς και σε ορισμένες περιοχές, ακόμη χαμηλότερα, μας κάνουν να προβληματιζόμαστε για αυτές τις καιρικές μεταβολές που παρουσιάζοται όλο και ποιο συχνά!

Τα τελευταία χρόνια, καθιερώνεται μια τάση να τραβάνε τα κρύα και μέσα στον Απρίλιο κάνοντας αυτό το μήνα ποιο φθινοπωρινό, πριν έρθει για τα καλά η Άνοιξη! Τα θερμά κύματα, πολύ συχνά τα διαδέχονται ψυχρές εισβολές, με αποτέλεσμα οι ξαφνικές αυτές μεταβολές, να προκαλούν προβλήματα στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, αλλά φασικά μας βγάζουν και εμάς εκτός προγράμματος, αφού με τον καιρό δεν ξέρεις τελικά τι να φορέσεις! Όπως όλα δείχνουν, οι ξαφνικές αυτές μεταβολές θα συνεχιστούν!

Ο Απρίλιος φτάνει στο τέλος του, με το θερμόμετρο όπως είπαμε να είναι κάνετε στους 28 βαθμούς. Ωστόσο από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 7 βαθμούς, ενώ δεν θα λείψουν οι σποραδικές καταιγίδες και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως σε ορεινές περιοχές! Η ανοιξιάτικη αστάθεια θα διατηρηθεί έως την Κυριακή, ενώ το Βοριαδάκι θα πάρει το πάνω χέρι, με την ένταση του να φτάνει τα 5 με 7 μποφόρ!

Κλείνοντας να δούμε μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία! Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε όλη την χώρα την Τρίτη 26/04, σύμφωνα με το Εθνικο Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στην Σίνδο η μέγιστη θερμοκασία έφτασε τους 30.4 βαθμούς Κελσίου. Όπως προκύπτει από τη σχετική διαδραστική εφαρμογή, οι θερμοκρασίες αυτές ήταν μερικούς βαθμούς επάνω από τις μέσες τιμές του διαστήματος 2010 – 2019.

Διαβάστε επίσης