Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:52 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο!

δημοσίευση στις 15/12/2021 12:39
Έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο!

Με εκπλήξεις ξεκινάει ο φετινός χειμώνας!

Mε χειμωνιάτικη διάθεση ήρθε ο Δεκέμβριος καθώς τα χιόνια, έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο της Βόρειας Ελλάδας! Ενδεικτικό είναι ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Μακεδονία ντύθηκε στα λευκά, ενώ τα χιόνια έφτασαν έως τα 150 μέτρα υψόμετρο στη Θεσσαλονίκη!

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ το Σαββατοκύριακο σειρά παίρνει η Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, καθώς οι χιονοπτώσεις θα κατηφορίσουν σε περιοχές κάτω των 500 μέτρων! Όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας θέλει να δείξει από νωρίς τα δόντια του!

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα κατακλύσουν την Ευρώπη από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα! Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, πως η περιοχή μας βρίσκεται υπό την επίδραση ψυχρών αερίων μαζών, οπότε το κρύο που έρχεται, θα συναντήσει μια ήδη ψυχρή περιοχή!

Αυτό συνεπάγεται πως εύκολα, μπορούμε πλέον να δούμε χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, που ενδεικτικά σε κάποιες περιοχές, μπορούν να φτάσουν και τα 350 μέτρα!  Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι περιοχές από τη Θεσσαλία και Νοτιότερα, με έμφαση την Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Βόρειο - Βορειοανατολικό Αιγαίο, Χαλκιδική, Θεσσαλία, Σποράδες, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.  Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο, εκτός από τα νησιά!

Λεπτομέρειες για τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας, ωστόσο κατά μέσο όρο τα χιόνια φαίνεται να προσεγγίζουν: έως τα 300 - 350 στην Κεντρική Ελλάδα, έως τα 400 μέτρα στην Ανατολική Ελλάδα, έως τα 900 μέτρα στην Κρήτη. 

Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθεί στα πεδινά βροχή και κατά περιόδους χιονόνερο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο και την Ανατολική Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση!

Κάθε βράδυ στις 23:00 θα υπάρχει ενημέρωση στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Επίσεις και στο Xalazi web Tv. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Προηγούμενο Άρθρο:
Η ''Κάρμελ'' θα φύγει... γρήγορα!
Επόμενο Άρθρο:
Έρχεται βαρυχειμωνιά!
Διαβάστε επίσης