Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:47 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επικίνδυνος Καιρός!

δημοσίευση στις 24/06/2023 11:35
ΕΚΤΑΚΤΟ: Επικίνδυνος Καιρός!

Νέα μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες!

Με καλοκαιρινή διάθεση έκανε ποδαρικό το καλοκαίρι, καθώς στην επίσημη ημερολογιακή του έναρξη στις 21 Ιουνίου και έως σήμερα, επικράτησε ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πέριξ των 35 βαθμών. Η καλοκαιρινή διάθεση του καιρού ωστόσο, δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη, καθώς από τις επόμενες ώρες και κυρίως από αύριο, αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού, με πολύ έντονες και επικίνδυνες καταιγίδες!

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Ιουνίου  με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας χώρας, που θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και ορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και προς το βράδυ πρόσκαιρα και πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής - Κεντρικής Μακεδονίας και ενδεχομένως της Δυτικής Θεσσαλίας.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού πριν το μεσημέρι, οπότε θα ξεκινήσει ένας νέος, ισχυρός γύρος βροχών και καταιγίδων, φαινόμενα που θα συνοδευτούν από έντονο χαλάζι, ισχυρούς ανέμους και πολύ μεγάλη συχνότητα πτώσης κεραυνών. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την Ήπειρο και γρήγορα θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς τμήματα της Ανατολικής χώρας. 

Από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία, αρχικά θα προλάβει να διατηρηθεί κατά τόπους στους 34 με 35 βαθμούς, αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα σημειώσει πτώση, η οποία την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι την ώρα έξαρσης των φαινομένων στα ηπειρωτικά, οι άνεμοι θα παρουσιάζουν ξαφνική και σημαντική ενίσχυση.

Τα καιρικά φαινόμενα κρίνονται βίαια και επικίνδυνα, ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και όταν αντιληφτούν ότι αρχίζει να αλλάζει ο καιρός στην περιοχή τους, θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος. Τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. ΔΕΝ θα επηρεαστεί το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης