Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:25 | 03 Ιουνίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τhe Great Nightmare!

δημοσίευση στις 23/01/2022 14:55
Τhe Great Nightmare!

Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΧΙΟΝΙΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ''ΕΛΠΙΣ''... ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ!


H  ''ΕΛΠΙΔΑ'' ΘΑ ΛΑΒΕΙ... ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!

Η βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από αύριο ο Ν. Αττικής θα δεχθεί τον κύριο όγκο της κακοκαιρίας. Το ίδιο θα συμβεί και με την υπόλοιπη Ανατολική , Κεντρική και Νότια Ελλάδα, όπου από τη νύχτα και μετά, σταδιακά θα βρεθούν αγκαλιά με την χειμερινή καταιγίδα ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’, η μία περιοχή μετά την άλλη έως το μεσημέρι, με τον χιονιά να είναι σφοδρός.

Η χειμερινή χιονοκαταιγίδα ΕΛΠΙΔΑ θα λάβει άκρως επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Πλέον μιλούμε για ένα ακραίο καιρικό σύστημα! Ο βαθμός επικινδυνότητας, εάν υπήρχε μια ακόμη βαθμίδα πάνω από το κόκκινο θα ήταν το μωβ. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ακραίες και σφοδρότατες σε όλες τις περιοχές από το Βόλο και Νοτιότερα! Το σύστημα αυτό, εάν επαληθευτούν τελικά τα προγνωστικά στοιχεία, θα είναι το ποιο ισχυρό από το 2000 και μετά, τουλάχιστον για τη σύγχρονη καιρική ιστορία της χώρας μας!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Δημήτρη Ζιακόπουλο, αναφορικά με την επικινδυνότητα του επικείμενου χιονιά, κρατάμε:

(α) τη λέξη blizzard που σημαίνει ισχυρή χιονοθύελλα, δηλαδή μία βαθμίδα ισχύος παραπάνω από τη χιονοθύελλα (snowstorm),
(β) τη λέξη χιονολαίλαπα (snowsquall) και σημαίνει ξαφνική πυκνή χιονόπτωση με παρασυρόμενο χιόνι από ισχυρούς ανέμους με σχεδόν μηδενική ορατότητα
(γ) τις χιονοκαταιγίδες (thundersnows).

Αναλυτικές πληροφορίες θα δίνονται στο ραδιόφωνο του Xalazi καθημερινά στις 23:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το ραδιόφωνο ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Θα υπάρχουν και έκτακτες καιρικές εκπομπές στην τηλεόραση μας. Δείτε τις εκπομπές κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.  

Διαβάστε επίσης