Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:31 | 12 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ξεκινάει Ζέστη Μεγάλης Διάρκειας!

δημοσίευση στις 09/07/2024 17:24
Ξεκινάει Ζέστη Μεγάλης Διάρκειας!

Εξασθενεί το μελτέμι από την Παρασκευή!

Σε νέα άνοδο βρίσκεται η θερμοκρασία στην χώρα μας, έπειτα από το σύντομο διάλειμμα δροσιάς που σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και συνοδεύτηκε από  βροχές. Η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκίνησε την Κυριακή, για να γίνει αισθητή τη Δευτέρα 08 Ιουλίου, με την θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 36 βαθμούς! Η νέα θερμή περίοδος, θα έχει ως κύριο στοιχείο την μεγάλη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών. Τα δύο κύρια στοιχεία της νέας θερμής περιόδου. χωρίς όμως ακρότητες, θα είναι:

α) Η μεγάλη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών, με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν τους 38 βαθμούς και τοπικά να αγγίζουν τους 40 βαθμούς. Αντίθετα στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και την Βόρεια Κρήτη οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε δροσερά επίπεδα.

β) Το Μελτέμι στο Αιγαίο, το οποίο θα πνέει τοπικά στα 7 - 8 μποφόρ, επηρεάζοντας περιοχές της ανατολικής χώρας. Ο συνδυασμός του Μελτεμιού με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ξηρές συνθήκες, αναμένεται να καταστήσουν ιδιαίτερα υψηλό τον κίνδυνο γρήγορης εξάπλωσης τυχών πυρκαγιών!

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ενδέχεται σε περιοχές των Δωδεκανήσων, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και σε άλλα τμήματα του νότιου Αιγαίου, να αναπτυχθούν νεφώσεις χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Οι καταιγίδες αυτές σε περίπτωση που εκδηλωθούν, δεν θα συνοδεύονται από αξιόλογες βροχοπτώσεις είναι όμως πιθανό να προκαλέσουν αστραπές και κεραυνούς. Τα φαινόμενα, είναι πιθανόν να παρατηρηθούν και την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις ίδιες περιοχές.

Από την Παρασκευή 12 Ιουλίου η ζέστη θα είναι αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα. Για όλο το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα! Οπλιστείτε με υπομονή, καθώς το καλοκαίρι έβαλε μπροστά της μηχανές!

Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να βλέπετε και στο κανάλι μας στο YouTube Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Καθημερινά μέσα από σύντομες ενημερωτικές εκπομπές, μαθαίνετε πρώτοι την εξέλιξη του καιρού. Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας,πατήστε το καμπανάκι και κάντε  κοινοποίηση τις εκπομπές μας, για να μάθει και άλλος κόσμος τις δικές μας καιρικές αλήθειες!

Διαβάστε επίσης