Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:36 | 13 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Καιρός Το Σαββατοκύριακο.

δημοσίευση στις 06/07/2024 10:03
Ο Καιρός Το Σαββατοκύριακο.

Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο!

Σημαντικά βελτιωμένος είναι ο καιρός στη χώρα μας, μετά και την απομάκρυνση της ατμοσφαιρικής διαταραχής που προκάλεσε έντονες καταιγίδες κατά την διάρκεια της Πέμπτης 04 Ιουλίου! Πλέον ο καιρός ήδη έχει αρχίσει να επιστρέφει στα "πρότυπα του Καλοκαιριού", ηλιοφάνεια επικρατεί και πάλι και η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, θα επανέλθει στα επίπεδα των 37 βαθμών.

Το Μελτέμι στο Αιγαίο θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο και κατά διαστήματα θα επηρεάζει και περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Όσον αφορά το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά:

- Την έντονη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Διάσπαρτες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά διαστήματα κυρίως τις απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

- Η ατμόσφαιρα θα είναι "καθαρή" και θα χαρακτηρίζεται από έντονη διαύγεια γεγονός που καθιστά και εντονότερη την ηλιακή ακτινοβολία (ο ήλιος θα "καίει"!).

- Το Μελτέμι στο Αιγαίο θα επικρατήσει και πάλι ιδιαίτερα από το ύψος των Κυκλάδων και νοτιότερα με ένταση στα 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Οι μεγαλύτερες εντάσεις αναμένεται να παρατηρηθούν στα "στενά" των βορείων Κυκλάδων (Καφηρέας - Τσικνιάς) και στα νότια τμήματα των νησιών, στην νότια Εύβοια και τον Κόλπο των Πεταλιών, σε τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και στο Καρπάθιο.

- Η ζέστη επιστρέφει με την θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 36 και τοπικά 38 βαθμούς. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν στις εξής περιοχές: Δυτική Στερεά Ελλάδα έως 38°C, Δυτική και νότια Πελοπόννησος έως 37°C, Κεντρική Μακεδονία έως 36°C, Δωδεκάνησα ιδιαίτερα στην Ρόδο τοπικά έως 38°C, Νότια Κρήτη τοπικά έως 38°C.

Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να βλέπετε και στο κανάλι μας στο YouTube Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Καθημερινά μέσα από σύντομες ενημερωτικές εκπομπές, μαθαίνετε πρώτοι την εξέλιξη του καιρού. Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας,πατήστε το καμπανάκι και κάντε  κοινοποίηση τις εκπομπές μας, για να μάθει και άλλος κόσμος τις δικές μας καιρικές αλήθειες!

Διαβάστε επίσης