Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:21 | 12 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

δημοσίευση στις 19/01/2024 10:08
ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Στα λευκά θα νυθεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΟΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ!

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται να επηρεάσει από το απόγευμα του Σαββάτου 20/01/24 έως και το μεσημέρι της Κυριακής 21/01/24 πολλές πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με υψόμετρο από τα 80 με 100 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Αξιόλογη χιονόπτωση και πολύ πιθανή χιονόστρωση, αναμένεται και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αναμένονται χιονοστρώσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα, ειδικά σε περιοχές από τα 180 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που θα επηρεάσει ο χιονιάς είναι: η Βόρεια Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Ενδεικτικά, για την Θράκη αναμένεται χιονόπτωση από τα 180 μέτρα και πάνω, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές από τα 80 μέτρα και πάνω με αυξημένη πιθανότητα και για τελείως πεδινές περιοχές.

Στη Θεσσαλία αναμένονται χιονοπτώσεις στις εξής περιοχές: Καλαμπάκα (πολύ αξιόλογη χιονόπτωση και χιονόστρωση), Τρίκαλα (κατά περιόδους χιονόπτωση με εναλλαγές χιονόνερου), Ελασσόνα (πολύ αξιόλογη χιονόπτωση και χιονόστρωση). Στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας αναμένεται χιονόνερο και στην πόλη του Βόλου βροχή. Πιθανή χιονόπτωση σε Τύρναβο, Λάρισα, Καρδίτσα.

Στη Φθιώτιδα αναμένεται χιονόπτωση από τα 180 μέτρα υψόμετρο και πάνω, καθώς και σε όλη την Ευρυτανία όπου αναμένονται σημαντικές ποσότητες χιονιού. Θα επηρεαστεί και το πέρασμα Λαμίας – Δομοκού και Λαμίας – Καρπενησίου.

Σημαντικά προβλήματα είναι πιθανό να προκύψουν σε όλη τη Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά έως τα 400 μέτρα αξιόλογες χιονοπτώσεις. Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά - ημιορεινά έως τα 400 μέτρα.

Επιμέλεια: Πολύχρονης Κώστας

Διαβάστε επίσης