Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:48 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Φεβρουάριος Φέρνει Βαρυχειμωνιά!

δημοσίευση στις 30/01/2023 20:07
Ο Φεβρουάριος Φέρνει Βαρυχειμωνιά!

«Πολικό ποτάμι» φέρνει βαρυχειμωνιά!

Προ των πυλών βρίσκεται κακοκαιρία με τσουχτερο κρυο και χιονοπτωσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρα. Αναμένεται ψυχρή εισβολή, που πρόκειται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση. Μετά την «πολική μπάλα» που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες, σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος να μας βάλει κι επίσημα στην καρδιά του χειμώνα, φέρνοντας βαρυχειμωνιά!!!

Σύμφωνα και με τα σημερινά δεδομένα, έρχεται μεγάλο διάστημα βαρυχειμωνιάς, το οποίο θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 04/02/23 και θα διαρκέσει έως τις 17/02/23! Σε όλο το παραπάνω διάστημα, αναμένονται διαδοχικές ψυχρές εισβολές, που κατά περιόδους θα δίνουν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ή ακόμη και πεδινές περιοχές. Η ακολουθία διαφαίνεται ανά 3 με 4 ημέρες.

Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν θα χιονίζει σε πεδινές περιοχές απαραίτητα, από το πέρασμα του κάθε συστήματος. Το ποιες περιοχές θα δέχονται χιονοπτώσεις έως τα 0 μέτρα και σε ποια διαστήματα, θα αναλύεται από την εκάστοτε πρόγνωση λίγων ημερών πριν και πάντα φυσικά, έγκαιρα, ώστε να είστε προετοιμασμένοι. Με βάση λοιπόν τα νεότερα στοιχεία, δείτε την αναλυτική πρόγνωση κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η νέα κακοκαιρία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή προς το τέλος της νέας εβδομάδας. Προειδοποίησε μάλιστα με ανάρτησή του στο facebook, πως η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, φέρνοντας συνθήκες παγετού αλλά και χιόνια, ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα!

Δείτε καθημερινά δελτία καιρού και αναλύσεις στα τηλεοπτικά κανάλια μας στο YouTube. Βρείτε το Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ , το Meteo Alarm Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. και το Newsallday TV κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Κάντε εγγραφή στα κανάλι μας και πατήστε το καμπανάκι, για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα μας εκπομπή. Ακούστε αναλυτικές λεπτομέρειες και στο καιρικό μας ραδιόφωνο. Βρείτε το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.  

Με εκτίμηση: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης