Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

02:06 | 31 Μαρτίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΧΙΟΝΙΑ!!!

δημοσίευση στις 02/02/2023 15:03
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΧΙΟΝΙΑ!!!

Προετοιμαστείτε! Ερχεται χιόνι!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης το έκτακτο δελτίο ανανεώνεται ως εξής: Σύμφωνα και με τα σημερινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, με ποσοστό επαληθεύσεως 80%, παραμένουν τα στοιχεία για ένα μεγάλο διάστημα βαρυχειμωνιάς στη χώρα μας, το οποίο θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου! Σε όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα, αναμένονται διαδοχικές ψυχρές εισβολές στη χώρα μας, που κατά περιόδους θα δίνουν χιονοπτώσεις, ακόμη και πεδινές περιοχές.

Με βάση λοιπόν τα νεότερα στοιχεία,

Α) Την Παρασκευή λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά και πρόσκαιρα χιόνια στα ορεινά, από Βορρά προς  Νότο, αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματούν.

Β) Το Σάββατο επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, ενώ βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά. Στα βορειοτέρα πεδινά θα σημειωθεί χιονόνερο. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, με χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές που γρήγορα θα επεκταθούν στα πεδινά. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Οι χιονοπτώσεις από τη νύχτα θα ενταθούν και πλέον τη Δευτέρα θα καλύψουν ακόμη και τις νησιώτικες περιοχές του Νότιου Αιγαίου και την Κρήτη. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως τα 300 - 400 μέτρα και θα είναι σφοδρότατες, ενώ στην Εύβοια έως τα 0 μέτρα και θα είναι σφοδρότατες!

Γ) Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Η έλευση του χιονιά στην Αττική θα γίνει πριν το μεσημέρι , αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά και έως το τέλος του 24ωρο σε όλα τα πεδινά του Νομού. Από τη νύχτα σταδιακή ένταση των χιονοπτώσεων! Τη Δευτέρα χιονοπτώσεως σε όλο το Νομό!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ!

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ALERT!

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι σε ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΚΡΗΤΗ! Στις παραπάνω περιοχές αναμένεται την Κυριακή έντονο κύμα χιονοπτώσεων έως και τα πεδινά, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα. Το κύμα χιονιά, πιθανόν να διατηρηθεί για 3 ημέρες. Το σενάριο εξετάζεται! Τονίζεται ιδιαίτερα πως στο σύνολο της χώρας θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και κάτω από το μηδέν! Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και γενικότερα προβλήματα!

Δείτε καθημερινά δελτία καιρού και αναλύσεις στα τηλεοπτικά κανάλια μας στο YouTube. Βρείτε το Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ , το Meteo Alarm Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. και το Newsallday TV κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Κάντε εγγραφή στα κανάλι μας και πατήστε το καμπανάκι, για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα μας εκπομπή. Ακούστε αναλυτικές λεπτομέρειες και στο καιρικό μας ραδιόφωνο. Βρείτε το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.  

Με εκτίμηση: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης