Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:25 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη!

δημοσίευση στις 11/10/2021 01:05
Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη!

Κρύο, χιόνια, καταιγίδες και...προβλήματα!

Σημαντικές καιρικές μεταβολές αναμένονται στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, οι οποίες θα επηρεάσουν και τον καιρό της χώρας μας. Στην ουσία, το φθινόπωρο δείχνει να έφτασε για τα καλά, με τον καιρό να εναρμονίζεται από νωρίς στα δεδομένα της εποχής. Σημαντικές βροχές αναμένονται έως τα μέσα του μήνα, ενώ το κρύο θα γίνει ποιο έντονο στο τέλος της εβδομάδας!

Με τα πρώτα χιόνια να έχουν ήδη πέσει στον Όλυμπο (βλέπε φώτο), από την Πέμπτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε άλλες ορεινές περιοχές, με τα Χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας χώρας, να δέχονται τις πρώτες χιονοπτώσεις. Όλα αυτά, καθώς μια νέα ισχυρή ψυχρή περίοδος προβλέπεται για την Ευρώπη. Αυτό που θα δούμε παρακάτω, είναι η έναρξη της ενδιαφέρουσας αλλαγής μοτίβου για μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αιτία για τη νέα αυτή μεταβολή στο καιρικό σκηνικό της Ευρώπης, είναι ένας ισχυρός Αντικυκλώνας που αναπτύσσεται στη δυτική Ευρώπη και τον Βόρειο Ατλαντικό, φέρνοντας ψυχρότερη μάζα αέρα προς τα νότια της Ευρώπης. Η ψυχρή αυτή αέρια μάζα θα εξαπλωθεί πολύ νότια σε όλη την κεντρική Ευρώπη έως τη Μεσόγειο, φτάνοντας ακόμη και στη Βόρεια Αφρική!

Για τις επόμενες τις επόμενες 10 ημέρες, θα έχουμε αρκετά κρύο καιρό στην Ευρώπη, για τα δεδομένα του Οκτωβρίου. Οι θερμοκρασίες προβλέπονται να είναι έως και 10 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές, για τα μέσα Οκτωβρίου σε όλη την κεντρική Ευρώπη πρώτα, ενώ στη συνέχεια στη Μεσόγειο και τη Βαλκανική χερσόνησο, προς το τέλος της εβδομάδας. Η δυτική Ευρώπη και η Ιβηρική χερσόνησο θα έχουν θερμότερο καιρό.

Η ψυχρή αυτή κατάβαση θα συνοδευτεί και από ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό στη Μεσόγειο, προς το τέλος της εβδομάδας που θα φέρει περισσότερες καταιγίδες και βροχές στα νότια. Το γενικό μοτίβο θα φέρει πολλές βροχές και θα αυξήσει περαιτέρω τον κίνδυνο πλημμύρας στα νότια Βαλκάνια. Ειδικά σε όλη την Ελλάδα, όπου ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών αερίων μαζών, θα φέρει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα Βόρεια ορεινά.

Θα υπάρχει ζωντανή καιρική ενημέρωση στο Xalazi Tv καθημερινά 23:00 - 00:00 τη νύχτα. Για σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Προηγούμενο Άρθρο:
Πλησιάζει ο... ''Μπάλλος''
Επόμενο Άρθρο:
Επιδέινωση και... παράταση!
Διαβάστε επίσης