Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:13 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η ζέστη θα είναι... πρόσκαιρη!

δημοσίευση στις 24/03/2022 08:03
Η ζέστη θα είναι... πρόσκαιρη!

Μην σας ξεγελάσει ο καιρός... Έχει ακόμη πράμα!

Mε εντυπωσιακό τρόπο μας αποχαιρέτησε ο χειμώνας, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της κακοκαιρίας που επηρέαζε τη χώρα μας, αρκετές εβδομάδες, έγινε με δυναμικό τρόπο. Έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές, αλλά και στο Ν. Αττικής! Μετά από μεγάλο διάστημα, θυμηθήκαμε και πάλι πως είναι να... βρέχει! Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και χαλάζι στα πεδινά τμήματα.

Πλέον τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και η Άνοιξη αρχίζει να επιβάλει τους ρυθμούς της! Η αντίθεση των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας την Τετάρτη  23 Μαρτίου, έφερε θερμοκρασιακά "τα πάνω κάτω". Οι καλές καιρικές συνθήκες στα βόρεια επέτρεψαν τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάσουν στους 20 βαθμούς. Αντίθετα η κακοκαιρία που επικράτησε στα νότια συγκράτησε τις θερμοκρασίες σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία στη Σίνδο Θεσσαλονίκης ανήλθε στους 20.1 βαθμούς, ενώ στα Ανώγεια Ρεθύμνου δεν ξεπέρασε τους 4.4 βαθμούς. Εντυπωσιακή ήταν και η διαφορά μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αθήνας, καθώς στην πρωτεύουσα το θερμόμετρο δεν ξίπασε τους 10 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη σκαρφάλωσε στους 20 βαθμούς. Εντυπωσιακή η διαφορά θερμοκρασίας για μήνα Μάρτιο!

Με καλές καιρικές συνθήκες και παροδικά αυξημένη συννεφιά θα φτάσουμε έως τις 27 Μαρτίου. Σποραδικές βροχές αναμένονται από τις 28 Μαρτίου και μετά, ενώ όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας, καθώς ετοιμάζει τις βαλίτσες του να φύγει, μας έχει ακόμη δυο - τρεις εκπληξούλες! Τα τελευταία χιόνια σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, δεν έχουν πέσει ακόμη! Από την άλλη, δεν είναι μακριά η ώρα που... θα φάμε το χαλάζι κατακούτελα!

Ας είμαστε προετοιμασμένοι για μια εντυπωσιακή κακοκαιρία μέσα στις πρώτο 10ήμερο υο Απριλίου. Μετά τις ζέστες έρχεται και πάλι κρύο, χιόνι, βροχή και... μπόλικο χαλάζι! Νεότερα θα δίνονται σε έκτακτα δελτία μας, καθώς και σε ενημερωτικές εκπομπές καθημερινά στις 22:30 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης