Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:10 | 21 Μαρτίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρη Βελτίωση και μετά...

δημοσίευση στις 08/11/2022 09:16
Πρόσκαιρη Βελτίωση και μετά...

Βελτιώνεται ο καιρός αλλά έρχεται... κρύο!

Αισθητή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Εύα. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο το βαθύ φθινόπωρο καραδοκεί! Από την Παρασκευή έρχεται νέα μεταβολή του καιρού, αυτή τη φορά με χειμωνιάτικες πινελιές αφού αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι Βοριάδες στα 8 μποφόρ ενώ βροχές αναμένονται στα πεδινά. Η κακοκαιρία ωστόσο, δεν αναμένεται να έχει έντονα χαρακτηριστικά, με το φθινόπωρο να θέλει πλέον να κάνει αισθητή την παρουσία του!

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μετά τις 16 Νοεμβρίου να δούμε ακόμη ποιο κρύες ημέρες, καθώς ο Αντικυκλώνας που εξακολουθεί να καλύπτει την Ευρώπη, αρχίζει πλέον να μας φέρνει μια διαφορετική οπτική του καιρού. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως διαφαίνεται μια τάση του καιρού για περισσότερες βροχές και κρύα, όσο θα βαδίζουμε στις τελευταίες ημέρες του μήνα, ενώ ο Δεκέμβριος, δείχνει να έρχεται φορτωμένος! Ο χρόνος λιγοστεύει, οπότε κάντε όλες τις απαραίτητες εργασίες όσο το επιτρέπουν ακόμη οι καιρικές συνθήκες! Σύντομα θα μυρίσει χειμώνας για τα καλά!

Κλείνοντας να  δούμε και μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Αξιόλογες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας προκάλεσε η κακοκαιρία Eva, μεταξύ της Παρασκευής 4 και της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022. Εξαίρεση αποτέλεσε η Βορειοανατολική Ελλάδα όπου σε πολλές περιοχές της Θράκης δεν σημειώθηκε καν βροχόπτωση. Σύμφωνα με καταγραφές μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκαν τα εξής ύψη βροχής: Κέρκυρα 131mm, Λευκάδα 124 mm και Παραμυθιά Θεσπρωτίας 86 mm βροχής. Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, τα φαινόμενα ήταν ηπιότερα του αναμενόμενου.

Νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού θα δίνονται και από τα 3 ενημερωτικά μέσα του Xalazi.gr! Βρείτε τα δυο κανάλια μας στο YouTube: Για το πρώτο καιρικό κανάλι της χώρας Xalazi Tv Weather Channel κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για το ενημερωτικό μας κανάλι News All Day Tv Channel κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για το ραδιόφωνο μας, το πρώτο καιρικό ιντερνετικο ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η ενημέρωση έχει πλέον υπογραφή Xalazi.gr!

Διαβάστε επίσης