Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:54 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ποδαρικό του χειμώνα όπως αρμόζει!

δημοσίευση στις 14/12/2022 14:41
Ποδαρικό του χειμώνα όπως αρμόζει!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων αναλαμβάνει δράση!!!

Με συννεφιασμένη και μουντή διάθεση θα πορευτεί ο καιρός τις επόμενες αρκετές ημέρες, καθώς πεδίο χαμηλών πιέσεων θα παραμείνει στην περιοχή μας. Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα συνεχιστούν έως και το Σάββατο, ενώ η ενίσχυση του Νοτιά θα ανεβάσει πρόσκαιρα τη θερμοκρασία! Σημειώνεται πως σήμερα η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να καταγράφει 15 βαθμούς μέγιστη στο κέντρο των Αθηνών. Η ψύχρα είναι αισθητή, με τον συννεφιασμένο Αττικό ουρανό να θέλει να δώσει τοπικές βροχές από σήμερα το βράδυ και κατά περιόδους αύριο Τετάρτη. Περισσότερες βροχές περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη έως και το Σάββατο.

Από την Κυριακή και μετά, η Δυτική Ελλάδα εισέρχεται σε μια μικρή περίοδο απουσίας βροχών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο ήλιος θα κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού η συννεφιά θα κυριαρχεί για αρκετές ημέρες, κατά περιόδους μάλιστα πυκνή! Στον αντίποδα, η Ανατολική, Βορειοανατολική , Κεντρική Ελλάδα καθώς και κατά περιόδους Βόρεια τμήματα, θα έχουν από τη νέα εβδομάδα την τιμητική τους, καθώς θα επικρατεί ένα βαρύς και μουντός καιρός, με παροδικές κατά βάση ασθενείς βροχές, αλλά και χιόνια σε ορεινά τμήματα προς τα Χριστούγεννα!

Η θερμοκρασία θα κάνει τα δικά της κόλπα, αλλά στο τέλος θα κάνει την έκπληξη και την μεγάλη ανατροπή! Από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 20 με 22 βαθμούς κατά τόπους, καθώς οι θυελλώδεις Νοτιάδες εντάσεως 7 μποφόρ, θα μεταφέρουν θερμότερες αέριες μάζες στην περιοχή μας. Από το Σάββατο όμως και κυρίως από την Κυριακή, αναμένεται βουτιά της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε Βοριάδες! Η πτώση θα συνεχιστεί για όλη την περίοδο που ανοίγεται πλέον από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και έως τέλος του μήνα, οπότε περιμένουμε μια συνολική πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς!

Όσων αφορά τα Χριστούγεννα, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενο άρθρο. Μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε ότι από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και μετά, ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή και η επίσημη ημερολογιακή είσοδο μας στο χειμώνα, θα γίνει όπως αρμόζει. Με κρύο, βροχή στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά – ημιορεινά τμήματα! Το πνεύμα των Χριστουγέννων αναλαμβάνει δράση, και διώχνει έγκαιρα τις θερμές αέριες μάζες των επόμενων ημερών, ενώ παρακάτω, ίσως έχει περισσότερα δώρα για όλους!

Διαβάστε επίσης