Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:36 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επιδέινωση και... παράταση!

δημοσίευση στις 09/10/2021 15:33
Επιδέινωση και... παράταση!

Εκ νέου επιδείνωση του καιρού και στο βάθος... χιόνια!

Αγριεύει η κακοκαιρία «Αθηνά» και θα επηρεάσει τη χώρα την Κυριακή και τη Δευτέρα, με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ:

1. Αύριο Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά συστήματα του Xalazi.gr, από τις αρχές της εβδομάδας, πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν στο εσωτερικό της Ευρώπης και εν συνεχεία θα κινηθούν Νότια - Νοτιοανατολικά, φτάνοντας από την Τετάρτη στα Βαλκάνια και τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει, νέα εντυπωσιακή πτώση σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ και η χώρα μας θα δηχθεί αυτό το… χειμωνιάτικο, για τα δεδομένα της εποχής, κρύο!

Μάλιστα η ψυχρή αυτή εισβολή θα συνοδευτεί και από χαμηλό βαρομετρικό, με αποτέλεσμα να έχουμε αξιόλογες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές, καθώς και στα Χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Σημαντικές βροχές αναμένονται στην υπόλοιπη χώρα. Έτσι, καθώς η κακοκαιρία Αθηνά, θα μας επηρεάζει έως την Τρίτη, στην ουσία πάμε για.. παράταση της κακοκαιρίας και νέα επιδείνωση, με άλλα χαρακτηριστικά αυτή τη φορά!

Διαβάστε επίσης