Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:09 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχεται παρατεταμένη κακοκαιρία!

δημοσίευση στις 15/11/2022 08:31
Έρχεται παρατεταμένη κακοκαιρία!

Άνοιξε ο δρόμος για την έλευση σημαντικών βροχών!

Ατμοσφαιρική διαταραχή (trough), θα διασχίσει το Ιόνιο, κατά την διάρκεια της Τρίτης και θα οργανώσει συστάδες καταιγίδων που αναπτύσσονται, τις τελευταίες ημέρες, στ'ανοιχτά του πελάγους, ωθώντας τες σε κίνηση προς τα ανατολικά. Αποτέλεσμα, αυτής της εξέλιξης, θα είναι η εκδήλωση καταιγίδων σε αρκετές περιοχές των νησιών του Ιονίου και σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου (ιδιαίτερα τα παράκτια τμήματα). Τα φαινόμενα, ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Την Τετάρτη οι ζώνες των καταιγίδων θα μετακινηθούν προς τα ανατολικά, ακολουθώντας την τροχιά της μικροδιαταραχής και θα "γλύψουν" την νότια και ανατολική Πελοπόννησο και, ενδεχομένως, τμήματα της Αττικής ενώ θα επηρεαστούν η Κρήτη και τμήματα του νότιου και ανατολικού Αιγαίου. Από την Πέμπτη, διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά με τροχιά δυτικά και βόρεια της χώρας μας, θα προκαλέσουν αλλεπάλληλες μεταβολές στον καιρό με κύριο στοιχείο την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων και την επικράτηση, κατά διαστήματα, ενισχυμένων Νοτιάδων.

Oλα δείχνουν ότι από το Σαββατοκύριακο θα διανύσουμε ένα διάστημα, τουλάχιστον 12 – 15 ημερών, όπου οι βροχές θα είναι πλούσιες και συνεχείς, ενώ σταδιακά ψυχρότερες αέριες μάζες θα προσπαθήσουν να κατηφορίσουν στην περιοχή μας, κάνοντας την ψύχρα αισθητή. Το πόσο πολύ θα κρυώσει ο καιρός προς το τέλος Νοεμβρίου, θα το δούμε σε επόμενα δελτία μας. Τα χιόνια πάντως που σημειώθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, έβαλαν το θεμέλιο λίθο για τη συνέχεια. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχίζουν και τις επόμενες ημέρες, με το χειμώνα να μας κλείνει πονηρά το μάτι!

Νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού θα δίνονται και από τα 3 ενημερωτικά μέσα του Xalazi.gr! Βρείτε τα δυο κανάλια μας στο YouTube: Για το πρώτο καιρικό κανάλι της χώρας Xalazi Tv Weather Channel κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για το ενημερωτικό μας κανάλι News All Day Tv Channel κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για το ραδιόφωνο μας, το πρώτο καιρικό ιντερνετικο ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η ενημέρωση έχει πλέον υπογραφή Xalazi.gr!

Επιμέλεια: Γιώργος Παπακωστόπουλος

Διαβάστε επίσης