Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:35 | 12 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κακαιρία διαρκείας με επικίνδυνα φαινόμενα!

δημοσίευση στις 22/08/2022 05:40
Κακαιρία διαρκείας με επικίνδυνα φαινόμενα!

Έντονη πτώση κεραυνών και χαλαζιού!

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας, καθώς ατμοσφαιρική διαταραχή κατέρχεται από τα βόρεια της Ευρώπης, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού τις επόμενες 5 ημέρες! Η κακοκαιρία ξεκίνησε έχοντας αφήσει ήδη έναν νεκρό, καθώς ένας 55χρονος χτυπήθηκε από κεραυνό στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του. Η πτώση κεραυνών θα είναι έντονη τις επόμενες ημέρες, για αυτό και συνίσταται προσοχή!

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως το Σάββατο 27 Αυγούστου θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένους ανέμους και έντονη πτώση κεραυνών. Επισημαίνεται ότι τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι γενικευμένα και θα επηρεάσουν επίσης νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, του Αιγαίου, καθώς και την Κρήτη.

Οι ημέρες με τα ισχυρότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα είναι η Τρίτη 23 Αυγούστου, η Τετάρτη 24 Αυγούστου και το Σάββατο 27 Αυγούστου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται η πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συνίσταται στους πολίτες να είναι προσεχτικοί ενώ μόλις αντιληφθείτε αλλαγή των καιρικών συνθήκων στην περιοχή σας, απομακρυνθείτε αμέσως και προσπαθήστε να βρείτε ασφαλές μέρος!

Από θέμα θερμοκρασίας, ο καύσωνας υποχωρεί αισθητά, καθώς έως το Σάββατο η θερμοκρασία θα βρεθεί κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου! Μάλιστα το τριήμερο Δευτέρα έως Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει και κάτω από τους 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στα ορεινά ακόμη και κάτω από τους 25 βαθμούς! Μικρή άνοδο θα σημειωθεί από την Κυριακή, με ενδείξεις για νέα άνοδο στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης