Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:17 | 13 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα!

δημοσίευση στις 03/10/2021 08:35
Κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα!

Το φθινόπωρο καταφθάνει και στην περιοχή μας!

Tο φθινόπωρο κατέφθασε για τα καλά στη χώρα μας, τουλάχιστον από πλευράς θερμοκρασιών. Τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, ο υδράργυρος υποχώρησε σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς. Λίγο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι πλέον, με την είσοδο μας στον Οκτώβριο, το φθινόπωρο θα πάρει το πάνω χέρι για τα καλά!

Μέσα στην εβδομάδα έρχονται βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν σε πρώτη φάση τη Δυτική Ελλάδα. Για την υπόλοιπη χώρα, θα δούμε σε επόμενο δελτίο μας τι επιφυλάσσει το καιρικό... μέλλον! Αιτία για τη μεταβολή του καιρού στη Δυτική Ελλάδα, είναι η κάθοδο ψυχρής λίμνης στην Μεσόγειο, που θα προκαλέσει έντονη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν αποκλείεται αυτή η κακοκαιρία, να μας απασχολήσει για αρκετές ημέρες, αφού η ψυχρή λίμνη θα εγκατασταθεί και θα στροβιλίζεται στην περιοχή της Ιταλίας και της χώρας μας, για τουλάχιστον 3 με 4 ημέρες. Το διάστημα που διαφαίνεται η όλη αυτή καιρική κατάσταση είναι 7 - 10 Οκτωβρίου. Μεγάλα ύψη βροχής, διαφαίνονται για το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Κλείνοντας να δούμε και μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Ο Σεπτέμβριος χαρακτηρίστηκε από απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, που σε ορισμένες περιπτώσεις η άνοδος ή η πτώση της θερμοκρασίας σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών, ξεπέρασε τους 13 βαθμούς. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε πολύ κοντά στον μέσο όρο της δεκαετίας 2010 - 2019. 

Λεπτομέρειες για την έκβαση της επερχόμενης κακοκαιρίας, που θα μας επηρεάσει από την Πέμπτη το απόγευμα, στην εκπομπή WEATHER REPORT στο κανάλι μας Xalazi Tv στο youtube. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Διαβάστε επίσης