Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:32 | 08 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σε άνοδο και πάλι η θερμοκρασία...

δημοσίευση στις 26/03/2021 12:53
Σε άνοδο και πάλι η θερμοκρασία...

Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού θα συνεχιστούν!

Mε εντυπωσιακό τρόπο αποχωρεί ο Μάρτιος, καταφέρνοντας τελικά στο... τέλος, να φέρει χιονοπτώσεις, για ακόμη μια φορά, σε πεδινές περιοχές αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, όπου ανήμερα την 25η Μαρτίου έπεσαν τελικά νιφάδες και μέσα στην πόλη! Όπως όλα δείχνουν ο γεροχειμώνας, δεν εγκαταλείπει εύκολα τα όπλα, σε έναν άτυπο πόλεμο που έχει ξεκινήσει με την Άνοιξη, που φαίνεται να κρατεί και τον Απρίλιο!

Εντυπωσιακή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας, με την ψυχρή εισβολή να είναι η ποιο ισχυρή των τελευταίων 18 ετών, για το τελευταίο πενθήμερο του Μαρτίου. Κοντά στους -10 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου, σε περιοχές της Βόρειας χώρας. Στη Βλάστη Κοζάνης η θερμοκρασία έφτασε στους -9.8 βαθμούς, ενώ σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή, κυμάνθηκε η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Στην εξέλιξη του καιρού, προσωρινά επανέρχεται η ισορροπία και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δούμε και πάλι μια νέα κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας. Ο Απρίλιος έρχεται γεμάτος εκπλήξεις, με τον καιρό να είναι πότε ζεστός και πότε κρύος. Το κυριότερο όμως, φαίνεται ότι κρύβει ξαφνικές καταιγίδες, παρά τα μεγάλα διαστήματα με καλό καιρό!

Κλείνοντας να δούμε και μια ενδιαφέρουσα είδηση. Πολλά από τα μεγάλα φράγματα νερού στη Γη γερνούν και αποτελούν παράγοντα κινδύνου. Τα περισσότερα από τα 58.700 φράγματα ανά τον κόσμο, τα οποία έχουν κατασκευασθεί μεταξύ 1930 και 1970, σχεδιάστηκαν για να διαρκέσουν 50 έως 100 χρόνια, συνεπώς συνιστούν σταδιακά ένα αναδυόμενο καθόλου αμελητέο κίνδυνο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Διαβάστε επίσης