Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:49 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού!

δημοσίευση στις 31/03/2021 06:00
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού!

Εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας και... βροχές!

Nεα μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας, από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 31 Μαρτίου με βροχές στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά - ημιορεινά τμήματα. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί και την Πέμπτη 1 Απριλίου, επηρεάζοντας την Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Αιτία για την μεταβολή αυτή είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ουκρανίας, το οποίο έχει  κινηθεί προς τη χώρα μας και θα βρεθεί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Καθώς αυτό κινείται προς τη χώρα μας, παρασέρνει στην πορεία του ψυχρές αέριες μάζες, με αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις Βοριάδες στην Ανατολική Ελλάδα και το Αιγαίο. Από την Πέμπτη οι βοριάδες θα αρχίσουν να υποχωρούν, μαζί και οι βροχές, ενώ από την Παρασκευή θα στραφούν σε νοτιάδες και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι.

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει ήδη την Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Εύβοια. Στις υπόλοιπες Ανατολικές και Νότιες περιοχές, τα φαινόμενα θα είναι μέτριας εντάσεως. Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο θα είναι αισθητή, με τον υδράργυρο να παρουσιάσει θεαματική άνοδο, προσεγγίζοντας τους 25 βαθμούς!

Η κακοκαιρία επηρέασε ήδη και το Ν. Αττικής, όπου λίγο μετά τις 04:30 τα ξημερώματα, σημειώθηκαν γενικευμένες βροχοπτώσεις στο Νομό, συνοδεία ισχυρών ανέμων. Χιόνια πέφτουν στην Πάρνηθα και την κορυφή του Κιθαιρώνα, ενώ η θερμοκρασία έχει σημειώσει αισθητή πτώση. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα, αλλά θα αποκτήσουν παροδικό χαρακτήρα και από το απόγευμα, θα σταματήσουν πρόσκαιρα.

Νεότερες πληροφορίες θα δίδονται στο Xalazi Radio Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 23:00 – 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi KΛΙΚ ΕΔΩ. Και κάθε πρωί 07:00 - 11:00 ακούς Γιώργο Τράγκα ''EN AΘΗΝΑΙΣ'' στο Radio Xalazi και κάθε απόγευμα 19:00 - 20:00 βλέπεις Γιώργο Τράγκα ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ'' στο Xalazi Tv, για σωστή ενημέρωση!

 

Διαβάστε επίσης