Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:34 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ στην απότομη μεταβολή θερμοκρασίας!

δημοσίευση στις 29/09/2022 09:18
ΠΡΟΣΟΧΗ στην απότομη μεταβολή θερμοκρασίας!

Μας ζεσταίνει ο καιρός λίγο πριν μας... κρυώσει!!!

Φτάσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου και πλέον, ετοιμαζόμαστε όλοι για τον πρώτο στην ουσία, φθινοπωρινό μήνα, καθώς ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που βάζει τα θεμέλια για την έλευση του βαθέως φθινοπώρου. Τα τσαλιμάκια του καιρού καλά κρατούν τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στο θέμα της θερμοκρασίας η οποία έχει γίνει πραγματικό ασανσέρ! Και που να δείτε τι σας έχω για τη συνέχεια! Μετά την ζεστή, έρχεται… κρύο!

Μετά την ψυχρή εισβολή που σημειώθηκε στη χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν αρχίσει και πλησιάζουν την περιοχή μας θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική, ως αποτέλεσμα ενός χαμηλού βαρομετρικού στην Μεσόγειο, το οποίο παρασέρνει με το στροβιλισμό του ζεστό αέρα από τη Βόρεια Αφρική και τον μετάφερε στην περιοχή μας. Έτσι, ο καιρός έχει γλυκάνει, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις επόμενες ημέρες και έως το Σάββατο, η θερμοκρασία θα συνεχίσει λίγο ακόμη την ανοδική της πορεία, χωρίς όμως να δούμε κάτι ακραίο, ή κάτι πρωτοφανές θερμοκρασιακά, ειδικά στην περίοδο που βρισκόμαστε. Θερμοκρασίες πέριξ ή και πάνω από τους 30 βαθμούς, είναι σύνηθες να παρατηρούνται αυτή την περίοδο, καθώς η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, ευνοεί αυτές τις εναλλαγές της θερμοκρασίας.

ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ γιατί το φθινόπωρο θέλει να επιβάλει τους ρυθμούς του, έστω και εάν το καλοκαίρι προβάλλει σθεναρή αντίσταση! Από την Κυριακή και κυρίως από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, περιμένουμε να συμβεί μια αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία, καθώς θα ξεχυθεί στην Ευρώπη ένα ποτάμι κρύου αέρα από τα Βόρεια γεωγραφικά πλάτη και θα κάτσει έως τη χώρα μας! Οι πρώτες πινελιές του χειμώνα, μπαίνουν στον καμβά!

Η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στη χώρα μας έως το πρόσεχες Σάββατο 01 Οκτωβρίου. Η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη την επόμενη εβδομάδα, κυρίως από την Τετάρτη και μετά, οπότε και ο καιρός θα θυμίζει πλέον φθινόπωρο, την ώρα που αρκετοί θα εκμεταλλευτούν αυτές τις ζεστές ημέρες που θα προηγηθούν, ίσως για το τελευταίο θαλασσινό μπανάκι!

Ας έχουμε λοιπόν στο νου μας, ότι τα τελευταία σκιρτήματα του καλοκαιριού δεν θα κρατήσουν πολύ, οπότε καλό είναι να αρχίζετε τις προετοιμασίες για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται! Ίσως κάποια στιγμή δούμε και ένα απότομο μπάσιμο του χειμώνα παρακάτω και τότε… θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε! Ο Οκτώβριος είναι ένας μηνάς που μπορεί να φέρει τα πάντα. Από πολύ κρύο με βροχές και χιόνια στα ορεινά, έως το άκρως αντίθετο, το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου! Τι θα συμβεί τελικά;

Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς, τόσο από την ιστοσελίδα μας, όσο και από το κανάλι μας στο YouTube με καθημερινές καιρικές εκπομπές στις 22:30 το βράδυ. Για να δείτε τις ενημερωτικές εκπομπές κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης