Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:51 | 13 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ALERT! Τέλος οι καλές ημέρες! Έρχεται κρύο!

δημοσίευση στις 05/01/2023 10:30
ALERT! Τέλος οι καλές ημέρες! Έρχεται κρύο!

Απότομη αλλάγη θα σημειώσει ο καιρός!

Ποδαρικό με ήπιες καιρικές συνθήκες έκανε το 2023 στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι παρατεταμένο ήπιο καιρικό προφίλ, ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ο χειμώνας δείχνει σημάδια ότι καταφθάνει στην Ευρώπη! Έτσι λοιπόν, τα πρώτα δείγματα της αλλαγής του καιρού θα τα δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο, κυρίως όμως από τη Δευτέρα! Επιτέλους, έρχονται βροχές! Δείτε αναλυτική πρόγνωση ΕΔΩ.

Απότομη αλλαγή θα σημειώσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα, καθώς με την αλλαγή της κυκλοφορίας στην ατμόσφαιρα, θα εισέλθουν στην Μεσόγειο βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό. Η χώρα μας θα επηρεαστεί από οργανωμένο σύστημα τη νέα εβδομάδα, με τα πρώτα σημάδια αλλαγής να φαίνονται την Κυριακή και τη Δευτέρα, αλλά από την ερχόμενη Τρίτη ο καιρός θα επιδεινωθεί περεταίρω!

Το χαμηλό θα σχηματιστεί νότια του Ατλαντικού και θα περάσει πάνω από τις θερμές θάλασσες της Δυτικής Μεσογείου και θα κινηθεί προς το Ιόνιο Πέλαγος την  Δευτέρα, με κάποια πρώτα τοπικά φαινόμενα στα Δυτικά τμήματα της χώρας μας. Την Τρίτη το σύστημα φαίνεται να παίρνει ανατολική επέκταση, επηρεάζοντας το σύνολο σχεδόν της χώρας μας με κατά τόπους αξιόλογες βροχές ή και καταιγίδες.

Παράλληλα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς θα κατηφορίσουν ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας, ρίχνοντας τον υδράργυρο σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή. Πριν κλείσουμε αξίζει να τονιστεί πως κάποια πρώτα δείγματα των επερχόμενων μεταβολών, θα γίνουν ορατά τα επόμενα 24ωρα. Μεταξύ Λιβύης και Αιγύπτου θα αρχίσει να δημιουργείτε τις επόμενες ώρες ένα βαρομετρικό χαμηλό.

Την Κυριακή θα κινηθεί Νότια της Κρήτης και θα δώσει κάποια φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα στα νότιο και Ανατολικά νησιωτικά τμήματα καθώς και στην Κρήτη. Το σύστημα θα κινηθεί προς Κύπρο και θα δώσει στο νησί αξιόλογες βροχές Κυριακή βράδυ και Δευτέρα. Μέχρι την Κυριακή, η θερμοκρασία στη χώρα μας θα διατηρηθεί σε υψηλοτέρα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι γενικά δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα! Αναλυτική ενημέρωση δείτε και στο Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Λευτέρης Σούσος

Διαβάστε επίσης