Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:38 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ!

δημοσίευση στις 06/06/2022 11:06
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ισχυρή κακοκαιρία έως την Παρασκεύη!

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες, αρκετές ημέρες, καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη χώρα και πολύ πιθανόν να έχουμε προβλήματα! Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο θα είναι τα ηπειρωτικά καθώς επίσης το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Ένα αποκομμένο βαρομετρικό στη Μαύρη Θάλασσα καθώς και ένα χαμηλό που θα προσεγγίσει την χώρα μας από βορειοδυτικά στα μέσα της εβδομάδας, θα προκαλέσουν σημαντική και παρατεταμένη κακοκαιρία έως την Παρασκευή!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται ήδη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Βόρεια Ελλάδα κι τη Θεσσαλονίκη, με τα φαινόμενα σταδιακά να επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς άνεμους, ενώ τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται ακόμη και τις νυχτερινές ώρες! Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση από την Τρίτη.  Από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί και ο Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Τη Δευτέρα (06-06- 2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι και μέχρι και τις βραδινές ώρες. Ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

Αύριο Τρίτη (07-06-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι λιγότερα και μικρότερης διάρκειας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων.

Την Τετάρτη (08-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά. Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί την Πέμπτη (09-06-2022) κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Την Παρασκευή (10-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Η έντονη αστάθεια θα σταματήσει το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης