Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:33 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

δημοσίευση στις 17/01/2022 16:09
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαδοχικές ψυχρές εισβολές θα σαρώσουν τη χώρα μας!

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Σε βαθύ χειμώνα μπαίνει η Ευρώπη τις επόμενες 15 ημέρες, καθώς διαδοχικά κύματα ψύχους θα επηρεάσουν τη γηραιά ήπειρο, που θα φέρνουν χιόνια στα πεδινά! Τα κύματα θα επηρεάζουν και την Ελλάδα κατά διαστήματα! Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η ψυχρή εισβολή της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, δεν θα καταφέρει να δώσει χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, παρά μόνο στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής - Ανατολικής Ελλάδας έως τα 300 - 400 μέτρα υψόμετρο και για... λίγο!

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι περιορισμένες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στη Δυτική Ελλάδα. Όσων αφορά την υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι καλός, αλλά πρόσκαιρα στη Χαλκιδική, την Μαγνήσια, τις Σποράδες, την Βοιωτία, την Εύβοια, την Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά τμήματα. Χιονόνερο θα σημειωθεί έως τα 200 – 300 μέτρα και ασθενείς νιφαδοπτώσεις από τα 350 μέτρα και πάνω.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα μεταβολή, καθώς χαμηλό βαρομετρικό από τα Νοτιοδυτικά της χώρας, θα κινηθεί Ανατολικά - Νοτιοανατολικά. Ωστόσο δεν φαίνεται να βαθαίνει γρήγορα, σε πρώτη φάση, ενώ σε δεύτερη φάση και καθώς θα βρεθεί ανοιχτά της Ρόδου, θα παρουσιάσει σημάδια βαθύνσεως. Γρήγορα όμως θα απομακρυνθεί ποιο Ανατολικά. Παράλληλα νέα κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών θα σημειωθεί στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιες περιοχές της χώρας, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, θα σημειωθούν ασθενείς έως μέτριας εντάσεως νιφαδοπτώσεις και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, κάτω των 300 μέτρων. Ωστόσο τα φαινόμενα αυτά θα είναι περιορισμένα και θα αφορούν μεμονωμένες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Αντίθετα στην Ανατολική και Νότια χώρα θα κυριαρχεί στα πεδινά το χιονόνερο, στα παραθαλάσσια τμήματα βροχή ή κατά περιόδους χιονοχάλαζο, με τα χιόνια να σημειώνονται από τα 300 – 400 μέτρα και πάνω, έως την Κυριακή το απόγευμα! Για την συνέχεια της κακοκαιρίας αυτής και για το διάστημα από Κυριακή απόγευμα έως Δευτέρα απόγευμα, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενο δελτίο μας! Τονίζεται ότι στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός την Κυριακή θα είναι γενικά καλός, καθώς η κακοκαιρία θα έχει ήδη απομακρυνθεί από το απόγευμα του Σαββάτου. Το κρύο όμως θα είναι πολύ τσουχτερό!

Διαβάστε επίσης