Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:13 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Έρχονται Καταιγίδες!

δημοσίευση στις 23/09/2023 11:43
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Έρχονται Καταιγίδες!

Νέο σύστημα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο!

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, αρχικά στα Βορειοδυτικά – Δυτικά και από Δευτέρα σταδιακά σε όλη τη χώρα. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση και με σημαντικές βροχές να εκδηλώνονται στη χώρα μας. Στο επίκεντρο, θα βρεθεί και πάλι η Θεσσαλία! Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε την Παρασκευή έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο όποιο αναφέρει τα εξής:

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Τη Δευτέρα 25 - 09 - 23 στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη 26 - 09 - 23 στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τα νότια του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη 27 - 09 - 23 σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δείτε καθημερινά δελτία καιρού στo κανάλι μας στο YouTube Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Κάντε εγγραφή στo κανάλι μας, για να ενημερώνεστε άμεσα.

Διαβάστε επίσης