Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:34 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Αλλάζουν όλα στον καιρό!!!

δημοσίευση στις 04/10/2022 09:19
ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Αλλάζουν όλα στον καιρό!!!

Το καλοκαίρι όλα δείχνουν ότι τελείωσε οριστικά!

Το καλοκαίρι όλα δείχνουν ότι τελείωσε οριστικά! Η μεταβολή του καιρού αυτής της εβδομάδας στρώνει το χαλί για μεγάλες καιρικές αλλαγές προσεχώς! Ψυχρό μέτωπο διασχίζει την χώρα μας, στα πλαίσια επέκτασης αντικυκλώνα από την κεντρική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια ο οποίος ωθεί ψυχρότερες αέριες μάζες σε κίνηση από την ανατολική Ευρώπη προς την περιοχή μας.

Το ψυχρό μέτωπο, προκάλεσε, ήδη, σύντομες βροχές σε περιοχές της βόρειας χώρας και, κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών θα προκαλέσει βροχοπτώσεις σε τμήματα του Αιγαίου και της ανατολικής Ελλάδας ιδιαίτερα σε Σποράδες, Εύβοια και ανατολική Μαγνησία. Την έλευση του ψυχρού μετώπου ακολουθεί η επικράτηση ψυχρότερων αερίων μαζών, με αποτέλεσμα την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η θερμοκρασία θα "κινηθεί" σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (μέγιστες κάτω από 25°C, ελάχιστες κοντά στους 15°C, στις περισσότερες περιοχές), κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο (μέγιστες κοντά στους 20°C). Μάλιστα, δεν αναμένεται πλέον κάποια εντυπωσιακή άνοδο, τις επόμενες εβδομάδες!

Οι Βοριάδες θα διατηρηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας με τάση ενίσχυσης από την Τετάρτη (έως 8bf, τοπικά, στο Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή, περαιτέρω πτώση ιδιαίτερα στην Θράκη, στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην ανατολική Πελοπόννησο και την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Φθινοπωρινές συνθήκες αρχίζουν να επικρατούν σιγά - σιγά, έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ μικρή άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας, δεν θα μιλάμε όμως για μεγάλη άνοδο. Οι αγρότες της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις εργασίες τους, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν καλές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεταβολή των καιρικών συνθήκων στη χώρα μας, διαφαίνεται μετα τις 12 Οκτωβρίου, όπου το φθινόπωρο θα μας δείξει τα δόντια του για τα καλά. Εκμεταλλευτείτε τις σχετικά καλές - φθινοπωρινές ημέρες γιατί σύντομα έρχεται... το βαθύ φθινόπωρο! Αναλυτικές λεπτομέρειες θα δίνουμε καθημερινά και στο κανάλι μας στο YouTube Χalazi Tv. Για σύνδεση με το κανάλι μας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Κ. Πολυχρόνης, Γ. Παπακωστόπουλος, Λ. Σούσος

Διαβάστε επίσης