Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:41 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καλός και πάλι ο... καιρός!

δημοσίευση στις 24/09/2021 14:25
Καλός και πάλι ο... καιρός!

Σε άνοδο η θερμοκρασία μετά την εντυπωσιακή... βουτιά!

Mπόρα ήταν και πέρασε, μας άφησε όμως πίσω πολύ χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, οι οποίες παραπέμπουν σε… χειμώνα! Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχή, βρίσκονταν κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, με βάση τα στοιχεία από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παγετός σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία του δικτύου καταγράφτηκε στο Βαθύσταλο Παρνασσού με -9.2 βαθμούς!!! Σε άλλες περιοχές σημειώθηκαν: Βλάστη Κοζάνης  -1.4 βαθμοί , Μαυρολιθάρι -1.3 βαθμοί, Βωβούσα  - 1.2 βαθμοί, Νέο Καύκασο -0.5 βαθμοί. Η αίσθηση του κρύου ήταν όμως έντονη έως και τις μεσημεριανές ώρες, καθώς η θερμοκρασία παρέμεινε, σε χαμηλά επίπεδα.

Η πραγματικά εντυπωσιακή ψυχρή εισβολή, η οποία ήρθε εκτός εποχής, άφησε τις περισσότερες βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και την Αν. Μακεδονία. Πλέον έχει απομακρυνθεί ανατολικότερα και ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση. Τις επόμενες 4 ημέρες, η καλοκαιρία θα διατηρηθεί, με τη θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

Χαμηλό βαρομετρικό ωστόσο στην περιοχή της Ιταλίας, θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει από την Τρίτη, αλλάζοντας κατά τόπους τον καιρό. Νεότερες πληροφορίες όμως για αυτή την αλλαγή, θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού και στην εκπομπή Weather Report, που μεταδίδεται στο Xalazi Tv. Δείτε την εκπομπή της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Κλείνοντας να δούμε ενδιαφέρουσες μετεωρολογικές ειδήσεις. Η διέλευση του ψυχρού μετώπου την Πέμπτη 23/09 από βορρά προς νότο, προκάλεσε βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στην Εύβοια. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφτηκε στην Κύμη Ευβοίας με 68,8 mm και στη Σέττα Ευβοίας με 59,2 mm, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης