Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:35 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ!

δημοσίευση στις 06/04/2021 11:06
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ!

Ψυχρές αέριες μάζες θα φέρουν και πάλι τον... χειμώνα!

Με τον καιρό να προσπαθεί να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο, χωρίς όμως να το καταφέρνει απόλυτα αναμένεται να κυλήσει η νέα εβδομάδα, καθώς μέχρι την Τετάρτη 07 Απριλίου θα κινούμαστε σε ανοιξιάτικους ρυθμούς, στη συνέχεια όμως αναμένεται να επικρατήσει χειμωνιάτικος καιρός με έντονο κρύο τη νύχτα και το πρωί, πολύ ισχυρούς βοριάδες, βροχές αλλά και χιόνια. σε χαμηλά για την εποχή υψόμετρα.

Πολικές αέριες μάζες διασχίζουν την Ευρώπη από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα της, για να φτάσουν και στη χώρα μας το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, φέρνοντας και πάλι τον Χειμώνα στην καρδιά της Άνοιξης! Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας, ενώ την Παρασκευή θα μετατοπιστούν στα ανατολικά και νότια.

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα προς τη βόρεια Ελλάδα ή ακόμα να πέφτουν και μέσα σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη θα συναντήσουμε μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα στο βορειοδυτικό και νοτιοανατολικό άκρο της χώρας μας, οι οποίες ίσως ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς κελσίου!

Έτσι λοιπόν στη Ρόδο την Πέμπτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 24 βαθμούς, την ίδια στιγμή όμως που στη Φλώρινα θα βρεθεί στους 4 βαθμούς, συνοδεία χιονόπτωσης. Αξίζει να τονιστεί πως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει παγετός. Αναλυτικά η αιτία για την εντυπωσιακή, για την εποχή, αλλαγή του καιρού ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Αξίζει να τονιστεί, πως η μεταβολή της θερμοκρασίας στη χώρα μας, θα είναι εντυπωσιακή από την Πέμπτη έως και το Σάββατο! Περισσότερα στοιχεία, για αυτή την εντυπωσιακή για τα δεδομένα του Απριλίου καιρική μεταβολή, θα δίνουμε σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, καθώς και στο Radio Xalazi καθημερινά 23:00 - 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης