Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:40 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σαρώνει ο χιονιάς τη Βόρεια Ελλάδα!

δημοσίευση στις 08/04/2021 12:44
Σαρώνει ο χιονιάς τη Βόρεια Ελλάδα!

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές... Απριλιάτικα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να έχουν ντυθεί στα... λευκά, λίγο πριν συμπληρώσουμε το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου! Από το πρωί χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, ακόμη και περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και τη Θεσσαλία, με τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν!

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωινό της Πέμπτης 08 Απριλίου στη Βλάστη Κοζάνης, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους -4.3 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το πρωί έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες και βίντεο, που αποτυπώνουν την έλευση του Απριλιάτικου χιονιά. Η φώτο από τον Γρανίτης Δράμας, όπως δημοσιεύτηκε στο Northmeteo.gr.

δραμα

Για το υπόλοιπο της ημέρας, τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη Βόρεια Ελλάδα και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας θα μετατοπίζεται συνεχώς Νοτιότερα, δίνοντας βροχές στα ανατολικά, νοτιοανατολικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, με εξαίρεση την Κεντρική Στερεά, όπου πρόσκαιρα θα πέσει χιόνι και σε ημιορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ωστόσο το κρύο θα είναι αισθητό σε όλη τη χώρα. Τη νύχτα και το πρωί αναμένεται παγετός στα Κεντρικά και Βόρεια, με τον υδράργυρο να πέφτει  στους -5 βαθμούς Κελσίου! Το Σάββατο πάντως θα ανέβει και πάλι.

Διαβάστε επίσης

δημοσίευση στις 23/01/2022 14:55
Συνοπτική Ανάλυση Τhe Great Nightmare!