Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:08 | 09 Μαΐου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Μετά τη ζέστη έρχεται... χιονιάς;

δημοσίευση στις 09/01/2021 18:40
Μετά τη ζέστη έρχεται... χιονιάς;

Ο χειμώνας θα έρθει και στην Ελλάδα!

Εκτός εποχής βαδίζει ο καιρός, αφού η θερμή περίοδος που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μακράν η πιο αξιόλογη του Χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία μέχρι τις 12 Ιανουαρίου προβλέπεται να σημειώσει νέα αισθητή άνοδο, ξεπερνώντας τους 23 βαθμούς.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπονται στην βόρεια Κρήτη και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας. Στον αντίποδα, η βόρεια Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από την θερμή αέρια μάζα, με τη θερμοκρασία να συνεχίζει να κυμαίνεται σε σχετικά "φυσιολογικά" για την εποχή, επίπεδα.

Αιτία για την ακραία θερμή εισβολή, είναι ένα χαμηλό στη δυτική Μεσόγειο. Καθώς επεκτείνεται στις ακτές της βορειοδυτικής Αφρικής, μεταφέρει πολύ θερμές αέριες μάζες και σημαντικές ποσότητες σκόνης από την Σαχάρα προς την περιοχή μας, ενώ δευτερέυουσες διαταραχές προκαλούν νεφελώδη καιρό.

Από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου χαμηλό βαρομετρικό θα διασχίσει την Ελλάδα, μεταφέροντας ταυτόχρονα ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια. Η κακοκαιρία θα είναι έντονη, ενώ καθώς ολοένα και ψυχρότερες αέριες μάζες θα "κατακτούν" την περιοχή μας, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές περιοχές, σταδιακά σε ημιορεινές περιοχές και γιατί όχι αργότερα, σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ο χειμώνας... έρχεται!

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ατμοσφαιρική κυκλοφορία μεταπίπτει σε μία νέα φάση, με κύρια χαρακτηριστικά την συσσώρευση ψυχρών αερίων μαζών στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επηρεάσουν την χώρα μας! Περισσότερα και στο Radio Xalazi καθημερινά 21:00 - 02:00 το βράδυ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια: Γιώργος Παπακωστόπουλος

Διαβάστε επίσης