Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:01 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΤΡΙΠΛΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΠΟΛΙΚΟΥ ΨΥΧΟΥΣ

δημοσίευση στις 13/01/2021 09:12
ΤΡΙΠΛΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΠΟΛΙΚΟΥ ΨΥΧΟΥΣ

Σφοδρές χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές!

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα μας από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 19 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις! Σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται να σχηματίζονται τρεις διαδοχικά χαμηλά, που ανάλογα τη θέση και την τροχιά τους, θα δούμε σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά!

Αιτία αποτελεί η κίνηση πολικής αέριας μάζας από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας. Καθώς θα αλληλοεπιδράσει με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που μας ήρθαν από τη βόρεια Αφρική και με τις πολύ ζεστές θάλασσές μας, θα σχηματίσει βαρομετρικά χαμηλά που θα φέρουν διαδοχικές χιονοπτώσεις.

Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί στη νότια Αδριατική και θα προκαλέσει κακοκαιρία το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς επίσης βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας. Στο παραπάνω διάστημα είναι πολύ πιθανό τα χιόνια να "χτυπήσουν" την πόρτα της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί μέσα στο Ιόνιο, δίνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις Σάββατο - Κυριακή από Θεσσαλία και κάτω ακόμη και σε πεδινές περιοχές, με έμφαση τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα. Στο παραπάνω διάστημα χιονοπτώσεις αναμένονται στα ημιορεινά της Αττικής.

Το τρίτο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί το διάστημα Δευτέρα - Τρίτη προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο δίνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές, σε περιοχές από το ύψος του Βόλου και πιο κάτω. Τονίζεται πως στην Ευβοία και την Κρήτη, οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές και θα προκαλέσουν προβλήματα.

Περισσότερα για τον χιονιά που έρχεται, ακούστε και στο Radio Xalazi καθημερινά 21:00 - 02:00 το βράδυ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Eπιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Διαβάστε επίσης