Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:09 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Μύρισε... χειμώνας!

δημοσίευση στις 21/10/2020 09:42
Μύρισε... χειμώνας!

Χειμωνιάτικος ο καιρός στα Ανατολικά και Νότια...

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα μας έως και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, καθώς ψυχρή λίμνη εγκαταστάθηκε πάνω από την Ελλάδα και προκαλεί ήδη από την Τρίτη, την εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων στα ανατολικά και κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας. Από έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις επηρεάζονται οι Κυκλάδες, η Κρήτη και κατά περιόδους τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη Ανατολική και Νότια Ελλάδα τα φαινόμενα είναι ηπιότερα, ενώ δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Παρόλα αυτά τοπικά στα Δυτικά παρατηρείται το μεσημέρι τοπική αστάθεια, με την εκδήλωση τοπικών πρόσκαιρων βροχών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής, ενώ θα επικρατεί και ενισχυμένο βόρειο ρεύμα. Προσοχή λοιπόν, γιατί ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα.

Περισσότερους από 3.700 κεραυνούς στο Νότιο Αιγαίο, είχε καταγράψει έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης 20 Οκτωβρίου, το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης της Τρίτης εντοπίζονται στην Κρήτη ως έξης: Βρύσες Χανίων 77 mm, Nεροκούρος Χανίων 45 mm, Φοινοκαλιά Λασιθίου 35 mm, Πλατανιάς Χανίων 36 mm, Στάλος Χανίων 33 mm βροχής.

Πτώση παρουσιάζει η θερμοκρασία. Το Βοριαδάκι φέρνει στη χώρα μας, τα πρώτα σκιρτήματα του χειμώνα. Ας προετοιμαστούμε γιατί ο χειμώνας δείχνει να έχει άγριες διαθέσεις. Eπισκεπτόμαστε το elpisesper-ida.gr και ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας. Το νέο e-shop είναι κοντά μας, ανανεωμένο και λειτουργικό. Μπες, δες και... με ένα κλικ, έχεις στην πόρτα σου αυτό που θες!





Διαβάστε επίσης