Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:26 | 23 Οκτωβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Νέες κακοκαιρίες στο προσκήνιο!

δημοσίευση στις 23/10/2020 09:37
Νέες κακοκαιρίες στο προσκήνιο!

Διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά και στο βάθος... κρύο!

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι έντονες βροχοπτώσεις στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, με εντυπωσιακές καταγραφές να αφήνει πίσω της η ψυχρή λίμνη που επηρεάζει την χώρα μας από τη Δευτέρα. Εντυπωσιακότερο όλων, οι αλληλουχία υδροστροβίλων και ανεμοστρόβιλων που χτύπησαν τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, με τη Ρόδο να δέχεται με έντονο τρόπο το φαινόμενο.

Στη Ρόδο περισσότεροι από 18 υδροστρόβιλοι περικύκλωσαν το νησί, ενώ ορισμένοι χτύπησαν το νησί σε διάφορα σημεία, την Τετάρτη 21/10/20. Σημαντικά ύψη βροχής, όπως αναμενόταν, καταγράφονται στην Κρήτη και κατά τόπους στις Κυκλάδες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Εντωμεταξύ, πάνω από 10.000 κεραυνούς έχει καταγράψει από την Τρίτη 20εως σήμερα, το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.

Για το υπόλοιπο της ημέρας το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο θα φτάνει και σήμερα τα 7 - 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσει. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο νησί της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Καλός θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Ωστόσο, αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο, κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια!

Η χώρα μας εισέρχεται σε μια μακρά περίοδο διαδοχικών συστημάτων κακοκαιρίας, τα οποία θα δώσουν μεγάλα ύψη βροχής, τουλάχιστον έως το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου! Από εκεί και μετά, αρχίζει να διαφαίνεται μια έντονη τάση, για κάθοδο πολύ ψυχρότερων αερίων μαζών στην περιοχή μας, με το χειμώνα να.. κάνει όπως φαίνεται, σταδιακά αισθητή την παρουσία του! Ας προετοιμαστούμε κατάλληλα λοιπόν, γιατί ο χειμώνας έρχεται!

Προηγούμενο Άρθρο:
Ετοιμαστείτε για βροχές και... κρύο!
Επόμενο Άρθρο:
Μύρισε... χειμώνας!
Διαβάστε επίσης