Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:08 | 18 Οκτωβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Συνεχείς κακοκαιρίες το επόμενο 10ήμερο

δημοσίευση στις 11/07/2019 14:40
Συνεχείς κακοκαιρίες το επόμενο 10ήμερο

ο καιρός κάνει στροφή 180 μοιρών και μας φέρνει το... φθινόπωρο!

Με τον ποιο θλιβερό τρόπο επαληθεύτηκαν τα προγνωστικά στοιχεία που είχαμε παραθέσει τις προηγούμενες ημέρες, για την σημαντική μεταβολή που παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα. Όπως έγκαιρα και υπεύθυνα είχαμε προειδοποιήσει από τη σελίδα μας, αναμέναμε σοβαρή μεταβολή του καιρού με επικινδυνά χαρακτηριστικά σφοδρών καταιγίδων, ανέμων και χαλαζοπτώσεων.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα εντοπίστηκαν στο νομό Χαλκιδικής, όπου έχασαν τη ζωή τους 7 άνθρωποι, αγνοείται ακόμα ένας, ενώ υπάρχουν 120 τραυματίες. Ανάλογα φαινόμενα έπληξαν την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στις 20 και 21 Ιουλίου 1983, με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές και το θάνατο 7 ανθρώπων.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 IOYΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μας στοιχεία, το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα μας από εχθές, σταδιακά μετατοπίζεται στην Τουρκία και τα φαινόμενα στην περιοχή μας, ήδη έχουν εξασθενήσει σημαντικά. Ωστόσο σποραδικές βροχές θα συνεχίσουν να σημειώνονται έως και το βράδυ σε περιοχές της Ανατολικής, Κεντρικής και Νότιας χώρας, χωρίς ωστόσο να αναμένουμε κάτι ακραίο. Η Θερμοκρασία έχει σημειώσει σημαντική πτώση.

Ο καιρός παίρνει στροφή και το κύμα καύσωνα που επηρέασε τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα με τα θερμόμετρα να δείχνουν 42 βαθμούς, αλλά και το έντονο κύμα ζέστης που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τα θερμόμετρα στους 38 με 40 βαθμούς, φαίνεται πως ανήκουν για τα καλά στο παρελθόν και πλέον... ο καιρός κάνει στροφή 180 μοιρών και μας φέρνει ξαφνικά το φθινόπωρο! Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται να χαρακτηρίζεται από σημαντικές βροχές, θυμίζοντας φθινόπωρο!

Παράλληλα η θερμοκρασία δεν θα θυμίζει καλοκαίρι, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει στα επίπεδα των 28 με 32 βαθμών Κελσίου, αναλόγως την περιοχή ενώ στις ορεινές περιοχές η δροσιά θα είναι ακόμη περισσότερο αισθητή, ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Παράλληλα οι άνεμοι θα μεταβάλλονται, πότε σε Νότιους και πότε σε Βόρειους, με εντάσεις κατά μέσο όρο από 5 έως 7 μποφόρ.

Τα σημαντικότερα κύματα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα περιμένουμε την Κυριακή 14 Ιουλίου και την Τρίτη 16 Ιουλίου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το Σάββατο 13 Ιουλίου καταιγίδες αναμένονται και πάλι σε αρκετές περιοχές της Βόρειας χώρας. Νεότερα στοιχεία για τις επικείμενες καιρικές μεταβολές, θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας.


Διαβάστε επίσης