Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:41 | 18 Οκτωβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα

δημοσίευση στις 11/07/2019 09:05
Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα

με νεκρούς και τραυματίες άλλαξε άρδην το καιρικό σκηνικό...

Με εντυπωσιακό τρόπο αλλά με... θλιβερά αποτελέσματα, αποχώρησε το κύμα καύσωνα που ταλαιπώρησε τη χώρα για τρεις μέρες, με τα θερμόμετρα να προσεγγίζουν τους 42 βαθμούς σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ωστόσο, όπως έγκαιρα και υπεύθυνα είχαμε προειδοποιήσει από τη σελίδα μας, αναμέναμε σοβαρή μεταβολή του καιρού με επικινδυνά χαρακτηριστικά, από την Τέταρτη 10 Ιουλίου και μετά, με ισχυρές καταιγίδες.

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου, με τα φαινόμενα να εμφανίζονται αρχικά στην βόρεια Ελλάδα, ενώ πλέον επηρεάστηκε το σύνολο της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως είχαμε τονίσει, τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα και συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και τουλάχιστον 10 βαθμούς.

Το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών "ZEUS", έως τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου, κατέγραψε πάνω από 5.000 κεραυνούς σε όλη τη χώρα. Όπως μας ενημερώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η Μακεδονία, η Θράκη και η Θεσσαλία δέχθηκαν τις πιο καταστροφικές καταιγίδες, με χαλάζι διαμέτρου πάνω από 5 εκατοστά, αλλά και με ανέμους που ξεπέρασαν τα 110 km/h.

Στην περιοχή της Χαλκιδικής ο καιρός έδειξε το σκληρό του πρόσωπο. Όπως είχαμε τονίσει στα δελτία μας εδώ στο Xalazi.gr, αναμέναμε στη συγκεκριμένη περιοχή πολύ επικίνδυνα φαινόμενα και είχαμε εξεδώσει συγκεκριμένη ανακοίνωση για την εκεί περιοχή, η οποία δυστυχώς και επαληθεύτηκε. Δείτε την πρόγνωση αναλυτικά κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η περιοχή έχει κηρυχτεί σε έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχουν 6 νεκροί και 100 τραυματίες!

ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 

Στην εξέλιξη του καιρού να έρθουμε τώρα, καθώς τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν τις επόμενες ώρες, αλλά δεν θα σταματήσουν. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως δεν αναμένουμε φαινόμενα της ίδιας δυναμικής και καταστροφικής μανίας, ωστόσο σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώνονται παροδικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν σε υψίστη επιφυλακή, έως και αύριο Παρασκευή.


Διαβάστε επίσης