Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:31 | 17 Ιουλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βροχερός Απρίλιος... βροχερή Άνοιξη;

δημοσίευση στις 09/04/2019 10:11
Βροχερός Απρίλιος... βροχερή Άνοιξη;

συνεχίζεται ο άστατος καιρός όλη την εβδομάδα!

Με περισσότερους από 3.000 κεραυνούς σε όλη τη χώρα, κάνει αισθητή την παρουσία της η κακοκαιρία στη χώρα μας. Χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν κατά τόπους, κυρίως στη Θεσσαλία, όπου στην Καρδίτσα το έστρωσε κιόλας! Σημαντικά αυξημένος ήταν ο αριθμός καταιγίδων που εκδηλώθηκαν πάνω από θαλάσσιες περιοχές, έως τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας. Τα σημαντικότερα ύψη βροχής, έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, βροχερός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει και διαστήματα βελτιώσεως, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται πλέον βροχές.

Καθώς οδεύουμε προς το Πάσχα ο καιρός αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι αρχίζουμε να κάνουμε τα πρώτα σχέδια και φυσικά, ο καιρός είναι αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Για την ώρα, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την περίοδο εκείνη, ωστόσο μια βδομάδα νωρίτερα, υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει τη χώρα μας κακοκαιρία στο διάστημα 16 με 19 Απριλίου. Για την ώρα το παρακολουθούμε!

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019 καταγράφηκαν στην Ωλένη Ηλείας (76 χιλιοστά), στην Aυλίδα (48 χιλιοστά), στα Ψαρά (42 χιλιοστά), στην Ικαρία (39 χιλιοστά), στο Αρσάκειο Πάτρας (36 χιλιοστά), στις Σπέτσες (34 χιλιοστά) και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (33 χιλιοστά).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και οι καταγραφές του Ε.Α.Α, ως προς τη θερμοκρασία. Αρκετή ζέστη κατά τόπους είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής 07 Απριλίου 2019. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Άνδρο (23.3), στη Λάρισα (23.1), στη Χάλκη Λάρισας (22.6), στα Τρίκαλα (22.2), και στα Γιαννιτσά (21.7).


Διαβάστε επίσης