Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

20:05 | 17 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Και η Άνοιξη... συνεχίζει να αγνοείται!

δημοσίευση στις 13/04/2019 17:57
Και η Άνοιξη... συνεχίζει να αγνοείται!

άστατος ο καιρός με βροχές, καταιγίδες αλλά και λίγο ήλιο!

Tι και εάνδιανύουμε το δεύτερο 1ημερο του Απριλίου, ο καιρός επιμένει… φθινοπωρινά! Τις τελευταίες 10 ημέρες σημειώνεται παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών από την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την δημιουργία ασταθών καιρικών συνθηκών που προκαλούν εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες. Παρά τα μικρά διαστήματα με ήλιο που παρατηρούνται σε ορισμένες περιοχές, το μεσημέρι και το απόγευμα σημειώνονται καταιγίδες!

Tα φαινόμενα σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύονται από χαλαζί. Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες με ροδάκινα και νεκταρίνια προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπληξε αρκετές περιοχές της Ημαθίας και οι παραγωγοί ζητούν άμεσα αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Χαλάζι έπεσε χθες στις περιοχές Μελίκη, Ροδοχώρι Νάουσας, Παλιό Πρόδρομο, Βεργίνα και Μέση, ενώ την περασμένη Τετάρτη 10 Απριλίου, είχε προηγηθεί χαλαζόπτωση στο Διαβατό.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και η νέα εβδομάδα αναμένεται να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, με τις περισσότερες βροχές να σημειώνονται έως την Τρίτη 16 Απριλίου. Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι μάλλον θα συνεχίσει να είναι άστατος ο καιρός έως την Κυριακή των Βαΐων. Εκτός των άλλων, αρχίζει να διαφαίνεται και πτώση της θερμοκρασίας, καθώς πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όσο για τον καιρό από εκεί και πέρα; Παραμένει ακόμη άγνωστο!

Να δούμε όμως σε αυτό το σημείο μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου. Συμφώνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:30 το απόγευμα καταγράφηκαν στα Θεοδώριανα Άρτας με 49.2 χιλιοστά, στο Λεβίδι με 39.8 χιλιοστά, στην Κάτω Βλασία Αρκαδίας με 34.6 χιλιοστά, στο Βουλγαρέλι Άρτας με 33.8 χιλιοστά και στα Τρίκαλα Κορινθίας με 32.4 χιλιοστά.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης την Τρίτη 9 Απριλίου καταγράφηκαν στα Ψαρά με 45 χιλιοστά, στη Στεμνίτσα Αρκαδίας με 33 χιλιοστά, στο Μόλυβο Λέσβου και στη Σκόπελο με 31 χιλιοστά, στη Σύψη Λέσβου και στα Μαγούλιανα Αρκαδίας με 29 χιλιοστά και στα Λυκόχια Αρκαδίας με 27 χιλιοστά. Σε αρκετές περιοχές της χώρας, σημειώθηκε χαλάζι.


Διαβάστε επίσης