Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

20:05 | 17 Σεπτεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Προελαύνει η κακοκαιρία στη χώρα...

δημοσίευση στις 06/04/2019 10:56
Προελαύνει η κακοκαιρία στη χώρα...

Οι βροχές και οι καταιγίδες προκαλούν ήδη προβλήματα...

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας το οποίο ενέσκηψε στη χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο, έστω με μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Κυριακή έως το απόγευμα. Από το βράδυ όμως της Κυριακής και από τα Δυτικά αναμένεται νέος γύρος βροχών, ενώ θα πέσει λίγο και η θερμοκρασία, κυρίως στα Βόρεια και Κεντρικά.

Όλο το βράδυ έβρεχε σε Θεσσαλία, Στερεά , Πελοπόννησο και Κυκλάδες. Η κακοκαιρία, αν και ακόμη δεν έχει δείξει το μέγιστο της εντάσεως των φαινομένων, έχει προκαλέσει προβλήματα. Συνολικά 4 γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στην Αττική, αφήνοντας δίχως ρεύμα Κερατέα, Ανθούσα, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδα και Κακιά Θάλασσα, με τα συνεργεία να εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

Κατολισθήσεις και ζημιές έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σητείας, στην περιοχή της Μεσαράς αλλά και στη Βιάννο Κρήτης. Το ύψος της βροχής που έχει πέσει στην περιοχή έχει ήδη ξεπεράσει τα 150 χιλιοστά, ενώ πλημμύρισαν και τα δύο κεντρικά οδικά ρεύματα της Βιάννου, από τη μεριά του Δημαρχείου αλλά και από την μεριά του Κέντρου Υγείας. Ο ποταμός Κερατομπίτης κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού.

Στην εξέλιξη του καιρού τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο στην κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα (08-04-2019) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα απασχολήσει τη χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τοπικά έντονα φαινόμενα.


Διαβάστε επίσης