Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:39 | 30 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Έρχεται χιονιάς...

δημοσίευση στις 01/01/2019 14:05
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Έρχεται χιονιάς...

εκτεταμένες χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος έως τις 10 Ιανουαρίου...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο, από μια διαδοχική σειρά χαμηλών βαρομετρικών, που θα επηρεάσουν τη χώρα μας το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από τις 03 Ιανουαρίου τις χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές, αλλά και την πολύ έντονη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα προσεγγίσει μέσα στην εβδομάδα, θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Ιανουάριος θα δείξει το σκληρό πρόσωπο του χειμώνα, καθώς χιονοχαμηλά θα επηρεάσουν τη χώρα μας, ντύνοντας στα λευκά ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Πολικής προέλευσης αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα για πολλές ημέρες, να βρισκόμαστε σε συνθήκες παγετού, με τον υδράργυρο να πέφτει στους -20 βαθμούς!

Το κρύο θα συνοδευτεί από αξιόλογες χιονοπτώσεις, οπότε και οι ταξιδιώτες των εορτών, θα πρέπει να γνωρίζουν πως αναμένονται σημαντικές χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, ακόμη και κατά μήκος των Εθνικών Οδικών Αξόνων της χώρας, που διασχίζουν και πεδινές περιοχές. Οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Το πολικό ψύχος που θα επικρατήσει, θα προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, θα παγώσουν σωλήνες του νερού, ενώ οι δρόμοι θα καλυφθούν από πάγο. Καλό είναι να προετοιμαστείτε κατάλληλα με τρόφιμα, εμφιαλωμένα νερά και οι κτηνοτρόφοι να φροντίσουν τα κοπάδια. Οι αγρότες να μεριμνήσουν για την κάλυψη ευαίσθητων καλλιεργειών, καθώς ο παγετός θα είναι ισχυρός.

Όσοι ταξιδέψουν από τις 03 Ιανουαρίου και μετά, προς πάσα κατεύθυνση στη χώρα, θα πρέπει απαραιτήτως να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες, νερό και τρόφιμα, καθώς θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Επίσης, να ενημερώσετε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

Νεότερες πληροφορίες για τον εκτεταμένο χιονιά που θα χτυπήσει τη χώρας, θα δίνονται σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, αλλά και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Συντονιστείτε στο Radio Xalazi καθημερινά 20:00 -  01:00 για να είστε ενημερωμένοι με τα νεότερα στοιχεία. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης