Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:32 | 25 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κακοκαιρία Ανήμερα τα Χριστούγεννα...

δημοσίευση στις 25/12/2018 12:50
Κακοκαιρία Ανήμερα τα Χριστούγεννα...

βροχές, χιόνια και κρύο ανήμερα τα Χριστούγεννα...

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας από την Παραμονή των Χριστουγέννων με βροχές στα πεδινά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Αργά το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων, ψυχρό μέτωπο από τα Βορειοδυτικά της Ευρώπης, εισήλθε στον Ελλαδικό χώρο, δίνοντας χιονοθύελλες στη Δυτική Μακεδονία και βροχές στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σήμερα Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το ψυχρό μέτωπο έχει κατέλθει Νοτιότερα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά τη σταδιακή περεταίρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, όπου βρέχει από τα ξημερώματα και χιονίζει στα ορεινά - ημιορεινά.

Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με περεταίρω ενίσχυση των βροχών στα πεδινά και των χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά. Ωστόσο από αργά τη νύχτα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις πλέον να κατέρχονται και σε ημιπεδινές περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Αττικής με ενδεικτικό υψόμετρο τα 250 - 300 μέτρα, ενώ ξημερώματα Πέμπτης και ακόμη χαμηλότερα μεταξύ 150 - 200 μέτρων. Χιονόνερο θα σημειωθεί στα παραθαλάσσια τμήματα, ενώ βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης έως τα 700 μέτρα, πιθανόν και έως τα 500 μέτρα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Ανατολική Πελοπόννησο, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται από τα 400 μέτρα και πάνω, και βροχές στα υπόλοιπα. Την Πέμπτη θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ωστόσο σταδιακά ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Συνεχείς καιρική ενημέρωση θα υπάρχει και στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, σήμερα Ανήμερα τα Χριστούγεννα, από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα. Που αναμένεται να χιονίσει τις επόμενες ώρες. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης