Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:25 | 20 Μαΐου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Μένει το κρύο για πολλές ακόμη ημέρες...

δημοσίευση στις 26/12/2018 10:32
Μένει το κρύο για πολλές ακόμη ημέρες...

ήλιος με δόντια τις επόμενες ημέρες και στο βάθος... χιονιάς!

Σημαντικά βελτιωμένος είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά το πέρασμα ψυχρού μετώπου από τη χώρα μας. Με ηλιοφάνεια ξημέρωσε η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων για τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ξαστεριά που επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας των Χριστουγέννων, έριξε τη θερμοκρασία σε αρνητικά επίπεδα, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός.

Μπορεί τα φαινόμενα να πέρασαν, όμως το κρύο είναι εδώ και σε περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας θα πέσουν και σήμερα χιόνια. Στις Σποράδες και την Εύβοια, οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν έως το μεσημέρι της Τετάρτης, περίπου μέχρι τα 200 - 300 μέτρα υψόμετρο, στη Βοιωτία και στην Αττική μέχρι τα 350 - 400 μέτρα υψόμετρο και στην Κρήτη έως τα 800 μέτρα υψόμετρο. Σταδιακά μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Στην Αττική λίγο πριν τις 07:00 το πρωί υπήρχε ασθενής χιονόπτωση στην Πεντέλη και σε περιοχές των Βορείων τμημάτων της Αττικής με χαμηλό σχετικά υψόμετρο, όπως ο Διόνυσος και άλλες περιοχές. Κλειστός είναι ο δρόμος στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω.

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος, με το κρύο ωστόσο να διατηρείται, ενώ παγετός θα σημειωθεί σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Ηλιοφάνεια γενικά θα κυριαρχεί σε όλη τη χώρα έως και την Κυριακή. Από εκεί και πέρα, αναμένονται εκ νέου ψυχρές καταβάσεις, που θα φέρουν και πάλι τα χιόνια, πολύ κοντά σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Το κρύο φαίνεται να διατηρείται έως τα Φώτα.

Συνεχείς καιρική ενημέρωση θα υπάρχει και στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, σήμερα δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης