Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:58 | 25 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Εορτές με κρύο, χιόνια και βροχές!

δημοσίευση στις 20/12/2018 10:12
Εορτές με κρύο, χιόνια και βροχές!

χαλάει σημαντικά ο καιρός από το απόγευμα των Χριστουγέννων...

Τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους, όλοι πλέον ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την εορταστική περίοδο η οποία στην ουσία ανοίγεται το επόμενο 24ωρο, με την επίσημη και ημερολογιακά, είσοδο μας στο χειμώνα. Στις 21 Δεκεμβρίου λοιπόν, ο χειμώνας κάνει επίσημο ποδαρικό στη χώρα μας, με το φθινόπωρο να του έχει στρώσει από νωρίς το χαλί.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία ο χειμώνας, αν και γέρος, ετοιμάζεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου! Από ανήμερα τα Χριστούγεννα κιόλας, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα, η οποία θα συνεχιστεί έως και λίγες ημέρες μετά την είσοδο του νέου χρόνου! Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την περίοδο των εορτών, θα είναι το έντονο και τσουχτερό κρύο, αλλά και οι χιονοπτώσεις!

Όσοι ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς αναμένεται παγετός, χιόνι, κατά τόπους, ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις. Την κατανομή των φαινομένων, αλλά και τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων, θα τα προσεγγίσουμε στα επόμενα δελτία μας. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσετε για την ώρα, είναι ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες θα είναι απαραίτητες!

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες στα Βορειοανατολικά της    Ευρώπης, ετοιμάζονται να κατέλθουν Νοτιότερα, φτάνοντας έως και τη χώρα μας, από το απόγευμα των Χριστουγέννων. Η κάθοδο των ψυχρών αερίων μαζών, θα συνεχιστεί έως και το τέλος του χρόνου, οπότε και η χώρα μας θα βιώσει στην ουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, χαμηλές θερμοκρασίες, ικανές για χιονοπτώσεις, εάν αυτές οι ψυχρές μάζες συνδυαστούν με κάποιο χαμηλό βαρομετρικό.

Όλες οι λεπτομέρειες θα δίνονται στα επόμενα δελτία μας, αλλά και σε συνεχείς ενημερωτικές εκπομπές στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Την Πέμπτη 21:00 – 22:30 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η ενημέρωση σας θα συνεχιστεί 23:00 - 01:00 στο Sun Radio, το νέο ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης