Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:36 | 25 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Συνεχίζονται οι βροχές και το κρύο

δημοσίευση στις 18/12/2018 09:02
Συνεχίζονται οι βροχές και το κρύο

ακόμη μια ημέρα με βροχές, χιόνια και κρύο...

Εκ νέου μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας από το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, καθώς πεδίο χαμηλών πιέσεων το απόγευμα της Δευτέρας βρισκόταν μεταξύ Νότιας Ιταλίας. Κινούμενο προς την χώρα μας, επηρέασε σημαντικά τον καιρό, αρχικά στα δυτικά με έντονες καταιγίδες από το βράδυ και μετά, ενώ πλέον τα φαινόμενα έχουν επεκταθεί Ανατολικότερα. Παράλληλα, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει σημαντικά.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας, αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της βορειοανατολικής χώρας. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ θα συνεχιστούν τα φαινόμενα με μικρότερη ένταση, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όλα δείχνουν πως πρόκειται για το τελευταίο σύστημα κακοκαιρίας μιας μακράς και έντονης καιρικής δραστηριότητας,, η οποία ξεκίνησε από τις 15 Νοεμβρίου και ολοκληρώνει πλέον τον κύκλο της. Τις επόμενες ημέρες, η χώρα μας και η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης, θα βρεθεί στην αγκαλιά ενός Αντικυκλώνα, ο οποίος θα μαλακώσει αρκετά τον καιρό και θα προκαλέσει απουσία φαινομένων.

Λίγες τοπικές βροχές σημειωθούν πρόσκαιρα την Παρασκευή στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, χωρίς ωστόσο κάτι το ιδιαίτερο στην υπόλοιπη χώρα. Από εκεί και πέρα και καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, όλα δείχνουν πως θα διατηρηθεί γενικά ήπιος ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, υπάρχουν ενδείξεις για νέα αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κακοκαιρία σε εξέλιξη. Που αναμένονται βροχές και που χιόνια. Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η κακοκαιρία. Αυτά και άλλα πολλά, 21:00 - 00:00 στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η ενημέρωση σας θα συνεχιστεί 23:00 - 01:00 στο Sun Radio, το νέο ινετερνετικό ραδιόφωνο τςη χώρας. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης