Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:44 | 25 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βροχερό και ζεστό Σαββατοκύριακο...

δημοσίευση στις 15/12/2018 09:04
Βροχερό και ζεστό Σαββατοκύριακο...

εκ νέου βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας...

Νέα μεταβολή  παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας, η οποία έχει αρχίσει από τα Δυτικά. Η σχετική βελτίωση του καιρού την Παρασκευή, δίνει τη θέση της σε ένα βροχερό Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει πρόσκαιρη άνοδο, καθώς θα επικρατήσουν Νοτιάδες που θα γλυκάνουν τον καιρό, αλλά ταυτόχρονα θα ανεβάσουν στα ύψη την υγρασία. Αναπόφευκτα λοιπόν, θα σχηματιστούν και ομίχλες σε πολλές περιοχές.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, αλλά μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας. Ενδεχομένως στη Δυτική Ελλάδα, να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με έμφαση την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι έως 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους και θα εξασθενήσουν ελαφρώς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η νέα εβδομάδα κρύβει ακόμη μια κακοκαιρία, η οποία αυτή τη φορά θα συνδυαστεί με ψυχρή εισβολή. Μετά από μία πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Δευτέρα, από την Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, ενώ παράλληλα χαμηλό βαρομετρικό θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από τα Δυτικά με κατά τόπους έντονες βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη αναμένονται μεγάλα ποσά βροχής σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, θα είναι πυκνές και θα δημιουργήσουν προβλήματα. Ωστόσο, δεν φαίνεται οι χιονοπτώσεις να κατηφορίζουν κάτω από τα 600 μέτρα της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, ενώ στα Νότια θα εστιαστούν άνω των 900 - 1.000 μέτρων.


Διαβάστε επίσης