Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:32 | 25 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πυκνές χιονοπτώσεις την Πέμπτη

δημοσίευση στις 13/12/2018 08:08
Πυκνές χιονοπτώσεις την Πέμπτη

χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας χώρας...

Nέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, βροχές θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιπεδινά της Δυτικής Θεσσαλίας και στα πεδινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα Δυτικά.

Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν στο Αιγαίο και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Στα υπόλοιπα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής χώρας θα σημειωθεί χιονόνερο και σταδιακά βροχή. Μετά το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, οι χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, θα περιοριστούν σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα περιοριστούν στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο, καθώς οι χιονοπτώσεις θα προκαλέσουν προβλήματα. Απαραίτητες θα είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα η μετατροπή του χιονιού σε βροχή στα χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας χώρας, τις νυχτερινές ώρες θα δώσει την ευκαιρία στολισμένο χιόνι να δημιουργήσει παγετό, οπότε και χρειάζεται προσοχή.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός την Παρασκευή θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, αλλά το Σαββατοκύριακο αναμένεται εκ νέου επιδείνωση με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα Δυτικά, οπού αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ από Νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες. Που αναμένονται βροχές και που χιόνια. Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η κακοκαιρία. Αυτά και άλλα πολλά, 21:00 - 22:00 στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Οι ανημέρωση σή σας θα συνεχιστεί 22:00 - 01:00 στο Sun Radio, το νέο ινετερνετικό ραδιόφωνο τςη χώρας. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης