Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:32 | 25 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Αισθητή μεταβολή του καιρού...

δημοσίευση στις 10/12/2018 17:56
Αισθητή μεταβολή του καιρού...

πέφτει ο υδράργυρος έρχονται... χιόνια και βροχές

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, με χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα σε περιοχές έως τα 550 μέτρα υψόμετρο, ενώ βροχές σημειώνονται στην υπόλοιπη χώρα. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από το βράδυ, με τον υδράργυρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη. Η ψυχρή εισβολή που είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενα δελτία μας, έχει ήδη κατακλύσει την Ευρώπη.

Οι ψυχρές αέριες μάζες εισέρχονται πλέον και στη χώρα μας, από το βράδυ της Δευτέρας. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Βόρεια Ελλάδα και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί, καθώς θα μπει ένα Βορειοδυτικό ρεύμα που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα, αλλά θα διατηρήσει τη θερμοκρασία χαμηλή, οπότε και το κρύο θα είναι έντονο έως και την Πέμπτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές, πρόσκαιρα όμως θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, σε ημιορεινές περιοχές άνω των 700 - 800 μέτρων. Ωστόσο και εδώ αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού. Την Τρίτη λοιπόν 11 Δεκέμβριου, θα είναι η ποιο ενδιαφέρουσα μέρα της ψυχρής αυτής εισβολής, καθώς από τα ξημερώματα κιόλας της Τετάρτης αναμένεται ο καιρός να έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από αργά το βράδυ της Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού η οποία θα είναι αρκετά εκτεταμένη και θα συνοδευτεί από βροχές στα πεδινά της Ανατολικής και Νότιας χώρας, χιονόνερο στα πεδινά της Κεντρικής και Βορείας Ελλάδας, καθώς και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Πρόσκαιρα πάντως αναμένονται χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, στις πρώτες ώρες του 24ωρου, αλλά σταδιακά μέσα στη  διάρκεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε ορεινές περιοχές, ενώ το χιονόνερο στα Κεντρικά θα μετατραπεί πλέον σε βροχή. Καταιγίδες θα σημειωθούν την Πέμπτη στη Δυτική Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.

Κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες. Που αναμένονται βροχές και που χιόνια. Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η κακοκαιρία. Αυτά και άλλα πολλά, 21:00 - 00:00 στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης