Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:45 | 17 Ιουλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κακοκαιρία από το Σάββατο και μετά...

δημοσίευση στις 06/12/2018 17:55
Κακοκαιρία από το Σάββατο και μετά...

κακοκαιρία διαρκείας από το Σάββατο και από τα Δυτικά...

Mεταβολή παρουσίασε ο καιρός στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία σημείωσε πτώση. Αντίθετα στην Δυτική Ελλάδα ο καιρός διατηρήθηκε καλός, με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουράνιο θόλο, αλλά και τις πρωινές ομίχλες να δίνουν εάν διαφορετικό τόνο στο σκηνικό του καιρού. Σταδιακά πάντως, ο καιρός βελτιώνεται στα Ανατολικά.

Σημαντικά  ύψη βροχής σημειώθηκαν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ασή Γωνιά Χανίων με 83 χιλιοστά, στo Τζερμιάδων Λασιθίου με 52.6 χιλιοστά, στα Ανώγια με 40.8 χιλιοστά, στoν Φουρφουρά Ρεθύμνου με 30.8 χιλιοστά και στον Άγιο Νικόλαο με 22 χιλιοστά βροχής.

Ισχυροί  βόρειοι άνεμοι έπνευσαν την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου με 93 χλμ/ώρα, στη Μύκονο με 92 χλμ/ώρα, στη Φινοκαλιά Λασιθίου με 87 χλμ/ώρα, στην Πάρνηθα με 84 χλμ/ώρα και στην Πορταριά Μαγνησίας με 84 χλμ/ώρα. Δεν δημιουργήθηκαν ωστόσο προβλήματα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται εκ νέου μεταβολή του καιρού, μετά από μια πρόσκαιρη βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου. Από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα Δυτικά, θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες την Κυριακή θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές, με έμφαση όμως τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νοτιάδες και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός από τη Δευτέρα, καθώς  αναμένεται επιδείνωση από τα Δυτικά με έντονες βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η κακοκαιρία θα μας απασχόληση και την Τρίτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για νέα επιδείνωση από την Τετάρτη και μετά με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς Βοριάδες και χιονοπτώσεις, πιθανόν και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της Βόρειας χώρας.


Διαβάστε επίσης