Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:31 | 17 Ιουλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ενδείξεις για σοβαρή κατάβαση ψύχους...

δημοσίευση στις 03/12/2018 20:43
Ενδείξεις για σοβαρή κατάβαση ψύχους...

ενδείξεις για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις 10 Δεκεμβρίου

O πρώτος χειμωνιάτικος μήνας έκανε ποδαρικό, με μία αξιόλογη ψυχρή εισβολή να δείχνει τα δόντια της, ρίχνοντας σημαντικά την θερμοκρασία. Ο  καιρός μπορεί πλέον να "γλύκανε" στην χώρα μας, διατηρείται όμως σε χειμερινούς "ρυθμούς", με την θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στις κλιματικές τιμές για το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με τις νύχτες να είναι πλέον αρκετά ψυχρότερες.

Κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, ο καιρός αναμένεται να περάσει από διάφορες διακυμάνσεις, με την ποιο αξιόλογη τη διαταραχή του Σαββατοκύριακου! Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να κατακλύσει την Ευρώπη εκτεταμένο βόρειο ρεύμα κατά μήκος της Σκανδιναβίας, της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο θα μεταφέρει αρκτικές αέριες μάζες στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου.

Τα στοιχεία συγκλίνουν πως η ψυχρή εισβολή θα είναι πολύ αξιόλογη, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας σε "αρνητικές" τιμές και την εκδήλωση χιονοπτώσεων σε πολλές πεδινές περιοχές της Ευρώπης. Η ψυχρή αέρια μάζα, θα συγκρουστεί με τις θερμότερες αέριες μάζες στην νότια Ευρώπη και την Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την δημιουργία οργανωμένων χαμηλών βαρομετρικών που θα επηρεάσουν την χώρα μας.

Η χώρα μας θα επηρεαστεί σημαντικά από αυτή την ψυχρή εισβολή, κατά την διάρκεια του διαστήματος 10 με 15 Δεκεμβρίου με κύρια χαρακτηριστικά το έντονο κρύο, τις χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές (πιθανόν και σε χαμηλότερα υψόμετρα), καθώς επίσης τις έντονες βροχές και καταιγίδες στα ποιο πεδινά τμήματα. Υπάρχει μάλιστα αυξημένη πιθανότητα, εκδήλωσης πολύ ισχυρών ανέμων σε στεριά και θάλασσα που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη, της πολύ αξιόλογης αυτής ψυχρής εισβολή, θα δώσουμε στα τέλη της εβδομάδας οπότε και θα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα προγνωστικά στοιχεία. Επίσης λεπτομέρειες θα δίνονται καθημερινά και στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας κάθε βράδυ 21:00  - 00:00 με την προγνωστική ομάδα του Xalazi.gr και τους ανταποκριτές μας σε όλη τη χώρα. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Eπιμέλεια: Γιώργος Παπακωστόπουλος


Διαβάστε επίσης